[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (65) XF 50mm F1.0 已出

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
之前好似聽過改完exif響新版C1未必開得返
我又唔想一堆相save兩份, 依個presets夠滿足我
直出搞唔到背光問題
最後決左買水貨xt4
thanks 巴打推介,不過budget夠水貨攻頂,所以都係買xt4算
Tiara細部,同都幾靚呀
明智
集思廣益今時今日執部xpro2 二手好定係索性全新xpro3用耐啲?
我揀Xpro3
想upgrade諗緊xt4 定xpro3
Xt4又好重
X-Pro 3 啦
利申:用緊 X-T4
用緊咩機先,考慮下xt3囉
始終xpro3個mon都幾難接受,xt4怕重就xt3,平啲,性能操控又係差唔多,但係我就係鐘意classic neg先買xt4
本身用緊xt30, 之前就係以為xt3有得更新classic negative就即轉,點知冇
Xt4唔好用?
有無多啲tiara 用後感
我揀左xpro3
始終呢個sensor 好過2果個好多。
而家用住xpro3 等新sensor 出就可以用新機
(本身想買xt4)
想知咩?
我覺得都幾方便,輕細靚。
係次次都要熄flash有d煩(佢冇memory,你熄左,下次開機又要再熄過),唔記得就會閃到人好7
之前玩過下fd部T3,老實講我唔覺得好大分別
好用
X-Pro 3個mon太麻煩
品味攝影就X-Pro 3
實用就X-T4
其實我都係3升4, 又唔係話重好多姐,佢一舊電用一日,帶少兩舊電都差唔多重
一定xpro3,除非你真係好頂唔順佢知mon 。

利申:Xpro3用家,我就係睇中佢mon扮菲林。
應該去三羊岀部新機?定有啲黃嘅相機店
好難搵到黃嘅店
街拍、旅行影Landscape,通常唔拍片
由SONY APSC舊機轉過黎

照常理應該配1855+352.0一機兩鏡
X-E3同XT200 二揀一應該揀乜好
一部生命週期就嚟收皮 但係有xtran cmos
一部非xtran cmos 但spec唔算outdate

睇你點睇
所以先苦惱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞