[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (65) XF 50mm F1.0 已出

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
X-T4 一半嘅價錢,差唔多嘅 spec
希望xt4快D降價
有無ching想收1024平放

TG: https://t.me/mtwalker
xt4真係好無敵,係衰在太貴
Price報緊9800差唔多出手喇
各位好,寡人用緊a7 iii,想轉會了,主要想J film simulation
因為自拍mon同EVF都想要,所以會X-S10同X-T4二揀一
想問X-T4的話有冇得快速轉film simulation
定係都係要入Q menu再慢慢轉呢?
因為我部x100f就係咁,覺得有啲麻煩
我見X-S10個機頂轉盤有C1-C4,應該可以一扭就轉film,好似幾正
New IBIS unit
Being a smaller camera, it's no surprise that the X-T4's IBIS unit wasn't going to fit into the X-S10. So, the company designed a new one that is 30% smaller and lighter than the X-T4's. A new motion sensor makes the unit more efficient, and the X-S10 has a redesigned circuit board that reduces power consumption.

想要了
個spec 同價錢好吸引,但個操控改到咁搞到冇乜興趣
唔明白佢連自己一貫既操控風格都可以放棄係咩玩法
xt4用十字制開flim simulation menu
default 十字制轉 film sim 算唔算快?

定係你想講 custom settings? #zz
我應該係想講custom setting
所以x-t4 要入q menu 轉c1-c7嗎?
可能佢想改到普通機一樣嘅操控又有 PASM,吸引其他牌子啲人轉機掛

如果唔係咁諗唔到佢點解出部同 X-T4 差唔多 spec 嘅機打自己
仲用緊X-T10,想換機了
x-a7同x-t200果啲都冇快門轉盤了
應該都係要入 Q menu

唔熟無用開 custom settings,等其他巴打指正
冇左個初心
我呢d 用開既唯有俾多幾千上xt4
有xt30 真係唔大性趣 要上都係xt4
但冇機係手xs10係值得入既
俾返d dail 制我啊
X-s10 香港幾時會有?
12 月?
youtuber 機有 PASM + 反mon插咪 就夠了
youtuber機就連evf都唔洗啦
仲要冇4k60
部s10唔知有冇銀黑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞