[七月新番] 果然我的青春戀愛喜劇搞錯了。完 / 神作果青第三期 (4)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
結衣黨有psv game end就夠
Ching好波
我成日都覺得其實點解果青以前好似好紅咁
但係依家好似無乜人會討論咁其實仲多唔多人鐘意套野
(話雖如此,11集前之前我都無留名)
以前中二病班人大個咗
新世代中二病中意睇異世界4天王
呢個post lm 果d 都係感慨中學睇到而家出黎做野d 老鬼
小說完結之後要交代嘅已經冇乜
貓狗黨爭已經有咗結果
而且第二季去到第三季都過咗五年應該冇乜人喺第三季先追果青
利申 今年先中學畢業
唔知點解一講就好有回憶
咁巴打都幾細個開始追

講起追果青,岩岩開始追果排就係開始入坑睇動漫既時候。果陣覺得果青好好笑,唔係睇笑話果種。

覺得男豬同雪乃傾計會令你會心微笑,又覺得男豬做野方式好有魅力。曾幾何時覺得男豬講野真係好正(中二病)。

諗起呢套野陪我經過勁多野,讀書分手考試果陣都會間中諗起下呢套野可能好誇張,但我發現原來套野係真係在我心中有個好重要既地位。可能有段長時間唔記得左原來有睇呢套野,但依家又勾返起曬啲回憶。仲未接受到無果青期待嘅日子呀!!!

得閒會諗起男豬講野有幾戇鳩,由比濱戴狗環,雪乃成日傲嬌,老師單人抽中四張遊樂場飛,相模果種仆街性格。全部都記得勁清楚,特別係相模,所以啲人話呢套中二病真係無乜講錯,無病呻吟都無講錯嘅。但點都好真係好撚鐘意套野,佢劇情又算唔上好撚好睇,但唔知點講地好親切,好似啲人物真係帶你返總武高做啲戇鳩野,但入面既角色陪左你咁耐,真係好不捨。
竟然最出名既長髮結衣都唔貼

有冇人好唔鍾意渡航寫共依存呢個term
同巴打有啲似,都係入坑初期追覺得好正,之後一直追到而家
雖然喺我身上冇咩特別嘢發生,但呢套都真係陪住我大,影響我好多。所以就算第三季整到成嚿屎咁,我睇落都覺得好有親切感亦都好感嘆,之後應該唔會有第二套作品帶畀我同樣嘅感受,真係唔捨得

本身打算下集先打感想,結果見到你個留言就有啲感概
呢度有冇人會幫手放直播link
最後一集想睇直播
上禮拜睇完知道佢地情歸何處已經忍唔住上黎打咗千字文
過多幾日就真係大結局了
我嘅青春一早完咗 而加連果青都要完了
呢套野嘅三季 我轉咗兩次股
就正正好似代表住我個人長大咗咁
一開始鐘意大老師 鐘意貓派
覺得大老師扭曲得好正 貓文靜可愛
第二季 一色跑出 覺得呢啲小惡魔學妹先正
到而加覺得狗派先係最有血有肉嘅角色 佢嘅眼淚真係搞到我心都痛埋 呢種咁照顧人 樣樣關心住你 先係最正

不過小朋友才做選擇 我全都要

其他動都冇乜呢種7年啦嘅感概
可能係果青嘅題材係校園 再加上呢個時間完
呢幾年都比個社會搞到不似人形 更加懷念過去 同套野完嘅感覺重疊咗
利申動畫黨
其實第一季都已經覺得狗係無可能
大老師根本同佢係唔同世界
只係狗主動靠近
你又結衣黨?
屌你老母11集睇到想嘔🤮
識揀一定揀結衣
我就係咁樣先拖到前兩日先追番
果時七月岩岩番full time唔係開心 一出第一集諗住即睇 但一開就見到佢地3個氣氛沉重到仆街
勁難受....
想佢出埋靜老師
其實好似有本果青another係狗end
即刻走左去search 但原來係第二季bd果時既特典黎....
我地前面嘔左足足9集...(除左第5集)
當初直接車撚死比企谷算啦
第5集係咩? 唔記得咗
跟著呢?

睇葉山溝撚曬啲女佢,變後宮番?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞