[七月新番] 果然我的青春戀愛喜劇搞錯了。完 / 神作果青第三期 (4)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
結衣黨個心真係好撚痛

但後半PART真係幾甜
表白表得咁沉重真係幾有果青FEEL
BTW如果可以比多少少內心戲就有
有少少位都係睇唔明
渡航見feel搞成咁之後仲要卷卷bd都要寫後續新篇黎挽救bd銷量
bd銷量作者冇得分架喎

掉番轉係feel集集都要比錢度航谷銷量呀
動畫贏到盡憑乜嘢心痛
(睇小說嗰陣時真係有啲心痛,但係比feel 搞到得返憤怒)
睇得呢兩套嘅多數都係小朋友
bitch
好多小朋友唔忿氣默默留下負評
要夾硬比戲結衣呀嘛on9
好多小朋友嘅老婆成季瞓教嬲嬲豬
今集最好睇 有靜
今集同上集終於覺得雪乃幾得意
同埋最尾嗰首係咩第一季op 好正
係呀,小說就咁話佢打開門feel就幫佢加段走廊跑去侍奉部全房人望住佢
巴打咁大人咁應該睇咩
刀劍,鬼滅同岀租臭雞
呢三套喺我心目中都係世一
岩岩睇完
神作完結撒花
最完美校園戀愛類動畫無疑
係我心目中稍勝不起眼
天橋告白同埋果度,真係好撚好撚感動
估唔到結局會用小町切入黎重開侍奉部
對我黎講呢個係皆大歡喜到極點既完美結局
不過雖然由2013年開始係雪乃黨
但結衣愈睇愈覺佢好
正常好友同另一個好友一齊左
唔係話要斷絕來往,但一定唔會係即刻重新相處返
咁樣返返侍奉部,真係虐狗中虐狗
in any event,一套果青一套不起眼
比到好多感動我,so grateful
呢套原作其實無咁多戀愛嘅感覺
係動畫先整到變黨爭番
呢套嘅校園感會重啲,劇情嚟講好過不起眼
但不起眼角色就吸引過果青
有兩段入侍奉部架
第一段有yui跑係正常架
睇返原文
十秒,二十秒……終于,指針的轉動聲中,混入急促的腳步聲。
即使隔著一扇門,我依然能鮮明想象出畫面。
不停跳動的丸子頭,左右搖晃的大背包,發出匆忙腳步聲的室內鞋。
啊啊,是她。我一下子就明白。
社辦的門響亮地敞開。
「嗨啰——」
由比濱結衣微微喘氣,高高舉起手,展露比往日更加燦爛的笑容。
不起眼角色全部二次元屬性極強梗係吸引啦
動畫點贏法冇睇小說做唔到比較
淨係覺得比好多畫面結衣
一路睇一路心諗d flag多撚到
捧到高一高然後一野摔佢落地咁
係雪乃收尾真係好心唔好出咁多結衣
睇到心都痛鳩埋
請把你的人生給我吧
sweet到
btw你個名, 櫻花莊又係另一套校園神級作品
好可惜無第二季
雖然不起眼同果青完全兩套唔同類型 無得攞埋黎比
不過真係好感動睇到兩套動畫都接近一齊完
一套13年第一季 一套15年第一季
睇住兩套迎來結局真係好感動
本來仲有刀劍愛麗絲篇
不過呢套真係只有失望
今年算係收穫滿滿嘅一年 好滿足可以有咁多完結篇

不起眼應該真係完哂
果青希望有續集
除咗惠其他係
原文有係有,但feel專登係呢個位整慢個節奏
又唔見佢係約會果part整慢個節奏
呢段比feel昇華到女主角級數
feel係雪乃黨嘅話一定好睇
果青最多出下番外?主線基本上完美完結
我SAO 第一季覺得驚為天人,第二季都很不錯
第三季失望到仆街,打鬥又柒,感情戲又柒

果青同不起眼都係2013左右開始睇
大學睇到而家出黎做野都3年幾
感覺自己既青春都完左咁
如果feel係雪乃黨結衣同一色可能連場都無得出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞