[七月新番] 果然我的青春戀愛喜劇搞錯了。完 / 神作果青第三期 (4)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
睇到有後續即刻冇咁sad
葉山又比人cut
重點cut比哂YUI
第二季其實都比小說黨屌玩黨爭
不過冇今季咁痴線咋

睇到張圖有齊曬所有人,每個角色都認得。記得佢地去露營撚鳩啲小學生

最右邊條粉毛蘿莉 都係在露營班小學生一員 ? 印象中又唔太似
印象好似係八幡睇動畫既角色
今季基本上由EP4/5開始屌撚到EP11
蘿莉葉
估唔到會講到咁出面
擺係現實
NTR出軌節奏
好彩係動畫入面可以保證比企谷唔會出軌
其實既永遠勝利 同 正宮,就係依果種反差萌...
雪乃同加藤惠一樣,都係溝上手,個反差大到,超可愛
依D女係睇得出一定唔會出軌,因為無男主就無依家既佢..
可以話係男主救左佢成個人生

真係估唔到雪乃會係拍拖後,變到咁可愛,成個人好少女心
完全見到一個無朋友既毒撚,慢慢溝左學園最美既美少女..
由初頭睇唔起大老師向佢毒舌,到慢慢沉迷左大老師,真係好正

睇住大老師變做佢以前最討厭既人
最後有靜老師同大老師跳幕果段,真係好出色,靜老師一直做佢人生開導師...
到最後讀返大老師初頭果篇野,令大老師覺得收恥,證明大老師成長了。

靜老師問大老師搵到真物未...但大老師覆唔知,其實小說係咪都係咁講?
還是靜老師明知故問,大老師再扮唔知去覆佢? 所以靜老師先話佢唔可愛?

點解對話講到搵到"真愛"就係"真物"?,感覺怪怪的...

其實這就是真物吧?
其實就算係一色同大老師呢一對都好過結衣
睇佢地互動真心笑死
結衣就好似同大老師有層隔膜咁
留美x大老師都好過隻狗
你睇大老師個衰樣,一開波性急到大力chok度門想入去
我見到依幕我笑左出聲當時...
明明以前是個憤世懶清高不愛群體活動既毒撚

到最後搞聯合舞會,見到咁多人主動幫手,有點感動...
大家都有受到大老師影響同幫助,再次證明靜老師好屈機..
當初拉大老師去待奉部,等大老師同雪乃兩個不正常人可以慢慢成長
都唔明結衣有咩好
制作咁偏心作佢
越睇越大違和感
小說大老師同雪乃無跳過舞,所以大家見到果青新第一卷封面嗰陣就估係咪佢地畢業舞會會跳返
是呀,因為結衣同大老師傾計好沉迷...
結衣太遷就大老師啦,搞到佢地傾計永遠好表面,無乜火花刷出黎..
其實海老名同大老師一齊,都超有趣,之前同佢地對話已經覺
結衣同戶部一齊,會有趣好多,兩個都好傻好陽光
我諗係因為制作組成班都是死毒撚吧...
毒撚係現實本身就女性交流有問題...
見到雪乃依類型,自然令自己想起現實比女仔咁對待...
見到結衣依D咁二次元女人,對大老師咁好,又咁陽光...
溫柔+陽光+元氣 = 治療人心 + 不會傷害毒撚, 自然成班做哂結衣黨吧?
我純9up
我估最尾可能大老師會同返雪乃講鍾意佢甚至係更閃嘅劇情,因為雪乃講鍾意佢嗰陣佢係諗佢都要揾個機會講返啲嘢回應,有機會呢個係伏筆
其實好期待可以睇到 海老名+葉山+大老師 既互動...
想睇大老師點幫佢地兩個解決自身既問題..

1. 海老名 = 之前戶部單野提過既 : 人際關係 + 討厭自己 + 自己壞掉了
2. 葉山 = 純粹想借葉山帶出返佢以前同雪乃發生咩事 + 係咪真係喜歡陽乃
直頭要啦呢部分........個女都表示咗...
你係男都做返相應好合理.......(想睇佢地放閃...同埋佢地2個性格咁相似)

cap 咗下面的gif...分享下......

2個動作一樣...同答的答案都係一模一樣

男主緊張時隻手係郁下郁下

呢度雪乃隻手係郁下郁下
講真咁一色唔係仲好咩
結衣個種點都覺得佢好假
隻狗真係好撚假
一色好正 不過始終都係唔及雪乃
一色係現實溝死仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞