[七月新番] 果然我的青春戀愛喜劇搞錯了。完 / 神作果青第三期 (4)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
其實錯唔曬 你睇上面路哥個段

因為鍾意所以想幫 有左依個已經唔係單純既共依存啦
https://www.youtube.com/watch?v=Ez6T0Yowv7c

最尾個幕三個坐得好開個位,好懷念

咁就7年

時間一去不返
又到了白色相簿的季節了
團子
聽晚會有youtube生放送,睇完可以再睇12集live
https://t.co/a3iZFwLq4T?amp=1
Mov3係咪用唔到?
仲有冇巴打有其他直播link
難道要為左一集subscribe amazon prime...

共依存唔係真物嘛
我地普通人就好似你咁諗組
其實就算係共依存 佢地之間既信賴都係真既....
所以一開頭佢就冇好好define 真物係咩....
冬馬雪乃 小木曾結衣
第一次睇會覺得共依存呢個term冇問題 因為果青平時啲用字都係好曖昧 唔會將啲嘢講清楚
但實際情況就係三角關係
我睇wa果時鍾意冬馬多d
但呢套我鐘意結衣多d
amazon prime睇係聽晚11點就上架?
見有得30日trial
狗黨
忠犬和紗
起碼屌左同有個心
小木曾得個軀殼
雪乃最後都算叫有成長嘅...
起碼當初佢有嘗試獨立、想擺脫共依存(不過都係拒絕自己真正願望)
暫時睇落八幡嘅成長係明顯啲
結果黎睇雪乃都係會繼續依賴八幡
不過係屬於健康嘅關係
因為佢地已經突破左、擺脫共依存 係托付一生嘅關係
當中係有自主性、獨立、亦有依賴(互相支持)
可以話係有自我意識、有合作性、有承諾嘅良好關係

而共依存嘅關係係唔會成長
因為關注點係其他人身上 而唔係自己
每個人都將希望寄托對方 而唔會正視自己
因為出於保護自己、避免不快
呢個亦係雪乃同八幡明明鍾意彼此 但又拖咁耐嘅原因
促成佢地咁嘅性格就要睇返佢地以前、細個嘅經歷

之前都有巴打講過雪母對陽乃同雪乃嘅養育方針 我就唔打多次
簡單講就係陽乃唔想雪乃明明有權利揀自己想做嘅野
但係又唔敢去追求
所以一直講啲仆街野去警告佢地唔好行錯路
過程上你可能唔鍾意佢嘅手段(共依存形容佢地)
但係佢出發點係對雪乃好

如果再睇細啲其實陽乃先係果青最慘角色
其他人起碼有過自己嘅青春 有為其奮鬥過嘅自己
但陽乃二十年黎係完全冇自我 過著偽物人生
雪乃贏運
如果佢遇唔到八幡
就會變陽乃內向ver.
https://www.youtube.com/watch?v=7HxWW5FauwM
聽住呢個mad等聽晚結局
麻煩嘅係比企
唔怕麻煩嘅係雪乃先啱
天生一對終於行到呢一步

Btw 雪之母算啱算認可咗比企
香港時間12點43分, 好似係
點解會精準到分鐘
佢每次上架無耐我就會去睇, 差唔多呢個時間啦
amazon prime係早d?日本tbs係12點58分開始
係, 早過電視台播少少

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞