‎[罪大滔天] Sony Xperia 集中討論區(58) - 「精緻小巧,為速度而生」Xperia 5 II 正式登場

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
爭$1000
咁不如買返Xperia 1 ii
起碼係旗艦級
ARE U CRAZY?

XPERIA 1 II OVER $7000

現在唔建議買XPERIA 1 II, 一係買XPERIA 5 II, 一係等下年6月買XPERIA 1 III
用落120hz應該緊要過4k
4k vs fhd未必feel到分別
但120hz vs 偽90hz應該feel到
但120hz vs 偽90hz應該feel到

100% 分到

https://www.youtube.com/watch?v=vEMWOItV3Lc

欣賞多次

XPERIA 1 II用家3個月就被SONY MOBILE撚到變狗
Btw Xperia 5ii 好似可以去到240Hz
應該同Samsung S20plus差唔多?
Xperia 5ii 打機可以開插黑變成240HZ, 會係畫面與畫面之間加插黑畫面, 令畫面更順, 呢個S20+沒有, S20+只有120HZ

正常桌面操作就120HZ, 同S20+一樣
你好衰 撚樓豬
有咩電視唔係16:9
買水貴過行
6800散緊貨
屌on9,緊係買行自己刷rom喇
刷台rom咪得除非唔想比sony hk賺姐
試咗幾日Xperia 1 IIGoogle Play 個app auto update bug,我發現開咗auto update係冇任何update notifications

而熄咗auto update 就有update notifications,但係兩個情況都係冇updated app notifications

我諗响佢fix呢個bug之前,我會熄咗auto update,咁至少會知要update
冇voLTE
冇noti但係有自動
agree
深夜會自動更新
我都係冇
所以我成日覺得sony個21:9 4k係假假地
得橫有4k,打直得嗰大約16:9嘅2k
我都係已經同google嗰邊溝通過幾日都係搞唔掂要我問番sony
XZP先有真4K
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞