‎[罪大滔天] Sony Xperia 集中討論區(58) - 「精緻小巧,為速度而生」Xperia 5 II 正式登場

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
Buds嘅話S20冇
但S20+/U有
八仔就部部都冇
不過我想知三叔到底同八達通簽咗幾耐
點解$500送極都有

Sony貫徹「買就買,唔買就算」嘅忠旨
所以唔好對佢啲禮物有期望
btw 兩邊用緊,sony用落感覺的確係好唔同,但順暢度真係apple勁過sony
Sony影相都可以好快
開P mode + raw嘅話
因為唔使process張相

正常情況慢少少係因為佢背底個套Algo要做Process
但出來嘅成像係真係正嘅
除左邊框圓左同冇左紫色,
其他嘢我覺得5ii 真係唔差過1ii
仲要平d

俾我揀多次會買5ii
我想要6.5”版嘅5II
相機反應係得SONY比較慢
有5II實機玩未?
都想去俾自己feel下蝕左幾多俾佢
而家我都睇緊SMART OCTOPUS點用

如果真係好用既話就以後唔再用XPERIA, 因為冇八達通
順暢度XPERIA 5 II會完全唔同, 因為有120HZ
x2
同埋其實呢個年代旗艦冇wireless charging都幾扣分
我知未必個個鍾意用無線叉
但我覺得佢要有
屌你~

間間廠都係背底個套Algo要做Process架啦
剩係有120HZ已經令XPERIA 5 II 秒殺 XPERIA 1 II

除非真係好需要個4K
XPERIA 1 III
都係當普通卡咁用
不過聽過唔少人話有啲閘機會拍唔到

個人老餅啲都係鍾意用實體卡多啲
最快都要9月尾
我冇話唔考慮買
但宜家好撚驚個design會伏
所以都係睇定啲先
可能為左個新散熱冇左無線叉電都唔定
我都係因為八達通想轉3叔orApple
有講10月內一定出
我見eprice收d風通常都岩, 咁應該真係10月9
我一路用android機八達通app
之前以為iphone要 X開始先有nfc check 八達通,最近發現7開始都有,試左一試,覺得detect得快&準過我用過嘅咁多部android機
我現在用緊CITIBANK八達通信用卡

如果真係轉用SMART OCTOPUS, 信用卡都會保留作後備

主要都係拎電話拍卡好似更方便
Sony design有幾可會伏
xz2
xz3
其實XZ3唔樣衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞