‎[罪大滔天] Sony Xperia 集中討論區(58) - 「精緻小巧,為速度而生」Xperia 5 II 正式登場

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
呢個都係IFAN一直笑鳩ANDRIOD唔夠順既借口

開左120HZ就唔同了~
說到底都係錢
唔係 我屋企得一部sony咋
最後我9拎左switch條線去試
之後5-6分鐘就上到30%了
聽日去買過個sony火牛
即係點? 原裝SONY火牛死左?

記得買UCH32
上面講既問題一直都係用原裝SONY火牛呀
轉左switch火牛+線就變返正常
所以證實左係原裝SONY火牛先叉唔到電
好心佢原生app就畀返auto lens switch
一般嚟講唔會,不過:

咁就好易會

另外拍片,尤其是用cinema pro,都好易會
拎去cs換喇
好少用散景mode
佢本身個散景已經好好
sony野正常隔代升級
正面, 側邊都好
我自己z5p用左一年多d已經漲電 我揀鏡面色
接近兩年個時個背版直頭頂開左
拎返廠話唔要返防水的話都要搞兩千五
要埋就double
最後就出左xz3 一直開心使用 係間中wtsapp個咪會突然錄唔到voice msg 要rebot先得
用到上個月尾再轉X1M2
我女同事用左4年都未有漲電

我叫佢唔好用電腦USB頭充, 唔好充電果陣用, 用原裝火牛+線充

咁就用左幾年都沒有事
除左唔好充電個時用之外 其他野我都做齊
後尾轉左機就買左條verbatim線插落原裝頭用
早幾個月買多舊集線器黎玩先至令成個差電過程離開左原廠

我放低部xz3個時都仲好健康 希望媽媽大人繼續用落去 佢之前部XZP用左好似三年 見親都就黎爆炸咁
佢之前部XZP用左好似三年 見親都就黎爆炸咁??

什麼意思? 漲電?
充電個時打機會好傷電
hs mode
唔係 係部機超易發熱 拎上手幾分鐘就好似部機連續用左三個鐘咁
成部機近乎無一秒係順
家母用手寫板寫完一隻字要等佢load三秒先會出到結果
好似windows xp

都係因為咁我先咁衝動出左機
本身諗住九月睇定d再換 睇下仲有冇得跌下價
反正部xz3仲好靚仔(除左之前祼機跌過一次同埋左右機身用用下甩色
我手機好少打機 近乎唔打
都係碌fb/ig睇yt 應該唔會太高loading
由用Z開始已經係咁
舊機冇架, 你同SONY講, 呢D咁細小既功能都唔比XPERIA 1

我只求XPERIA 1 係AN11有番充電90%保護就OK
哦以為佢用新機
以前打機覺得唔爽先唔打
宜家新機打機爽皮好多所以都開始玩返
洗機重裝就會順番

XZP用UFS2.1+S835點會LAG

我現在拎番XZP出黎撚都冇LAG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞