‎[罪大滔天] Sony Xperia 集中討論區(58) - 「精緻小巧,為速度而生」Xperia 5 II 正式登場

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
SAMSUNG咩, SONY唔會比埋1仔, 1 II咪少左個賣點

日本人係好重視產品階級觀念
其實影相幾時會過熱?
之前太陽下影足一日都冇過熱
等睇AN11有D原生功能唔會開比XPERIA 1
以前嘅Sony會補
1819呢兩年嘅Sony唔知點解咁小氣
而家係keep住29%
話仲有16小時可以用 (其實內裡應該夠電?)
check左battery health係good既
係咪遊戲增強器開左HS電源功能?
影相基本唔會過熱啦, 你大太陽哂住就另計啦
開safe mode叉睇下
而家係keep住29%

唔好用部機, 你插火牛充, 等5-6分鐘, 如果上到35%-36%就算正常
想問旗艦機都會咁咩?連旗艦機都唔畀新function?我用緊samsung對5 ii有啲心動,不過如果唔比新function會有啲卻步
即係今年2020年新旗艦機既尊有特別功能唔會下放比2019年旗艦機

例如今年旗艦XPERIA 1 II有既photo pro, 強化版既cinema pro, 唔會下放比2019年旗艦XPERIA 1

即係下年XPERIA 1 III 同 XPERIA 5 III 既特別功能同樣唔會下放到XPERIA 1 II / XPERIA 5 II
reboot都解決唔到就入廠
Welcome TSO
試完一輪 (冇用部機再叉)都係唔得, 而家跌到去26%了
或者都係聽日出去搞搞佢
唔該哂大家
photo pro係針對cmos特性特別去寫
唔單係一個介面黎
有冇其他USB火牛試下?
講多少少?
咁可唔可以針對XPERIA 1 cmos特性特別去寫PHOTO PRO比佢?

SONY: 唔可以呀, 你班撚屌, 比錢買XPERIA 1 II啦
係咪果247對焦點?
我哋可以預計下有咩原生功能唔會開

https://www.techbang.com/posts/81135-android-11-is-officially-rolling-out-to-pixel-phones-today
全新「電源鍵」控制 可操控智慧家電
重新設計的「多媒體控制中心」
一站式管理對話視窗
原生「螢幕錄影」功能捲土重來
強化安全隱私
62 種全新表情符號,以及 55 種膚色和性別變化
使用 Gboard 鍵盤時,能依據對方訊息獲得相關文字及表情符號的回覆建議
新增三種 Pixel Themes 圖標形狀:船型、錐型、鵝卵石型
透過拖移至左上角來調整畫中畫視窗的大小

隱藏版彩蛋:巧妙結合新功與餵養貓咪的趣味小遊戲
隱藏版彩蛋:巧妙結合新功與餵養貓咪的趣味小遊戲

呢個一定有比XPERIA 1
咦終於搵到另一條出黎又叉到喎
即係真係線有問題?
120hz先係一般用家最直接感受到嘅upgrade
而且最能夠發揮120hz體驗嘅唔係打機唔係睇片
而係日常掃facebook掃連登
原裝火牛+第2條線?
即係個企劃係搵左alpha team黎寫個3鏡系統既photo pro出黎

呢個打住alpha team名號既野唔單係一個介面囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞