‎[罪大滔天] Sony Xperia 集中討論區(58) - 「精緻小巧,為速度而生」Xperia 5 II 正式登場

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
唔求photo pro
原裝個相機debug就得,
由xz1到xperia5,
都仲有記錄卡錯誤,同壞相bug
咁多年都未試過記錄卡錯誤
係咪SD卡入面FOLDER名有問題?

究竟點解有啲會做到冇pillarbox
有啲唔得呢?

神奇
Bug呢家野真係好難講
Debug難度永遠在於唔知邊度既logic上出錯
但syntax係行到
有啲有有啲冇最難搞

Tw No.1
係㗎……
依家兩條line太接近,遲早好似Samsung S同Note依家咁越來越自己打自己。
Samsung S同Note各有支持者, 錢一樣落袋
用梗xz1個框爛晒 應唔應宜家入x1 ii
5ii呢?
唔急可以等

一)軟件未更新到完美狀態

二)價錢有再落空間
5ii個邊好圓 唔靚仔
咁就XPERIA 1 II
點先可以用到XZ1個框爛晒
5 III
其實Sony係咪特登喺1II留一手俾5II獨享120Hz嚟制造多一個賣點?
如果唔係以今時今日市場方向,想像吓5II無120Hz或者1II都有120Hz而其他嘢一樣的話仲有幾多人會買5II?
應該唔係

可能未諗到點搞4K 120HZ, 所以先唔搞, 搞個仿90HZ出黎呃下人

X5 II行FHD+, 行到120HZ好正常
865係唔支援4k 120
就算支援都係超噴電
叫SONY降去2K 120HZ, 可能又係自尊心問題

S875都唔知得唔得, 你知啦冇廠出4K機.
放心,出年三叔都出
有冇多D資料
所以點解唔support埋fhd 120Hz?
出年咪可以2k/4k 120囉
你講緊咩?

XPERIA 1 II SUPPORT埋FHD 120HZ? 人地4K MON黎

SONY唔會好似SAMSUNG咁調低解像度去行120HZ
如果可以,
咪比人揀4k 60Hz 定 2K/1080 120Hz

利申,4k芒死忠
https://www.youtube.com/watch?v=Y5Dbcw7QWRo

World's First Under-Display Camera Smartphone is HERE
一直都係講緊呢樣嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞