‎[罪大滔天] Sony Xperia 集中討論區(58) - 「精緻小巧,為速度而生」Xperia 5 II 正式登場

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
sorry我原來記錯名
佢之前用X performance
上網睇好似用緊s820
X performance就..................

洗機重裝可能會順番
上個星期睇實況有些試玩個實況主推嘅game
玩落都覺得好過癮
不過主題唔岩 遲d睇下仲有咩玩
我有d好奇當年呢部機定位如何
因為我地出機個時已經係17年嘅事
同埋當年無太多研究 想學下野
fps可以試下world war hero
冇pillarbox食盡21:9
視野闊
超爽
成個X系都係白老鼠
真正成形嘅係XZP
其實想問好耐
你哋真係覺得1ii夜拍輸比其他廠?
除咗冇手動夜景mode外,想問係輸啲咩?

買左鴨記同devil case
鴨記嘅無devil case 咁厚,變相指紋鎖易用D

另外有無人用無線充電座好介紹?
贈品MOMAX 果隻好難對啱位叉到電
而且想搵可以教角度同架空既款
擺係電腦檯上面,但唔係吸盤既
一直都係輸HDR, 拍片, 同埋普通影相APP太少功能
拍片唔評論住

影相hdr輸係邊到?
我單論出來成像做比較
而且宜家新版本都好易觸發到hdr
冇人再去測試新版本易觸發到HDR

可能新版本OK, 可惜冇人會理, 第一印象已經輸左

其實我覺得XPERIA 1 II 影相質素沒有問題
我意思係買之前本身都冇架啦
有係超好留客嘅Bonus
冇都要接受
唯有寄望石塚搞好Xperia嘅決心啦
色準而靚
但如果話蔡司T*我覺得都係吹大咗少少,夜晚影燈飾一樣有光班,係無其他廠咁誇張啫。
光班點都會有
T*嘅價值我覺得在於色準
我睇返啲影友講,其實Alpha本身啲防震都係好撚廢
首先依家啲Alpha起碼唔會配個龜速card reader先
電池保護set錯咗?
唉屌, 一語中的
唉屌, 一語中的
唉屌, 一語中的
唉屌, 一語中的
唉屌, 一語中的

犯賤的索尼, USB 2.0 讀卡器
冇呀, 佢火牛壞左
一部狂sell speed嘅旗艦竟然俾個得30MB/s嘅card reader,真係屌佢老母

BTW依家c台出機送WF-XB700
其實都係廢
冇咩分別,一樣唔易觸發
xperia1m2夜晚偏紅得好勁
聽講要上5G PLAN先送耳機
T*係抗反射
令色唔變淡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞