‎[罪大滔天] Sony Xperia 集中討論區(58) - 「精緻小巧,為速度而生」Xperia 5 II 正式登場

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
去返水壺時代
1、5仔出更新未呀頂
其實佢5系可以唔玩21:9認真出返部5.5”以內18:9細機,走唔同路線滿足唔同人。
依家5II拍埋1II其實唔係細好多。
我覺得出年S7系機有機會玩5.x" 19:9
手機闊度最影響手感
長度反而冇乜人care
所以你點睇21:9?
個人不嬲都唔反對呢個比例
split screen上YouTube下連登/Facebook開心好多
我都係
好驚佢唔再出
我部深藍 x5 長期戴原廠殼
個背有幾忽仔甩漆
殼會入塵, 塵會整花, 又會磨到機身

我只搵師傅包膜, 永不用殼, 一D花都冇
XPERIA 1 / XPERIA 5 已經就快4個月沒有更新, 一代旗艦機用家被SONY MOBILE HK當狗撚

各位巴打入手XPERIA之前請考慮更新緩慢之問題, 這不是SONY的問題, 因為外國更新十分緊密, 這是SONY MOBILE HK之問題
XPERIA 1 / XPERIA 5 已經就快4個月沒有更新, 一代旗艦機用家被SONY MOBILE HK當狗撚

各位巴打入手XPERIA之前請考慮更新緩慢之問題, 這是SONY MOBILE HK之問題
點解唔係用x1嚟改要用xzp嚟改?
因為xzp係1/2.3,, xperia1係1/2.55
3:2正
或者16:10都ok
你覺得,但係你又唔肯帶出去用
出部7吋4:3機你會唔會買?
(現代spec,非摺機)
出部7吋4:3機你會唔會買?非摺機唔會

最低要求可放褲袋
摺mon機我始終覺得麻麻地
反而surface duo個雙mon或者LG wing既L mon就真係會好用
同意闊度影響手感,但長度都決定性影響到可唔可以單手操控,芒太長手指掂唔到頂一樣要出動另一隻手。
所以我覺得既然要出細旗艦,就應該再細返啲,寧願佢跟風出水滴芒打孔芒都應該keep到大部份人真正一手可控嘅size。
Surface duo放唔到入褲袋,我個人想要大mon,唔係雙mon

LG Wing創意不錯

唔討論了,討論下去也沒有結果
16:9 大mon 旗艦 (或等闊)
近幾年得u ultra 同xz2p

咁啱兩部都係香港一代插水神機

有無市場自己諗啦
XZ2P 2798個陣真係心郁郁,不過個就出X1,要2簡1
XZ2系列本身係機身設計問題,厚+圓+鏡頭差

HTC就算啦

我都話左我係小眾用家
今年好睇
iphone12 pro max分分鐘1/1.7x3
iphone不嬲領先半年
要比應該係同下年Q1機比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞