‎[罪大滔天] Sony Xperia 集中討論區(58) - 「精緻小巧,為速度而生」Xperia 5 II 正式登場

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
到底x5ii 出左, x1ii會唔會再減兩舊
依家都唔知買5ii定1ii好
樓豬估價
6499 & 7499

所巴估價
6799 & 7799
到時可以睇1/1.7真正實力
可能有120hz
買XPERIA 5 II

唔好買CONDOM
依家用緊垃圾razer phone 2
老實講120hz唔算大分別, 我打既game又唔支援
雖然有好過冇
最驚係x5ii 太細部
摸過x5 個mon太窄, 真係唔太夠
咁買XPERIA 1 II

X5II 同 X5 MON SIZE 一樣
mon太窄?

21:9賣點黎

唔買就走寶
我接受到21:9
但係接受唔到x5 個mon width太少
x1 個闊度先可以正常字型一行睇多少少野
x5ii 唯一比較期待既係價錢同持久力
XPERIA 1 II啦, 如果合要求, 21:9睇NETFLIX電影一流點對點

X5 II都要6千中, 開120HZ一樣冇持久力
所以我話Sony唔應該大細旗艦都行21:9呢條路。
細機仲分咩屏?認真縮細部機好過啦!
依家仲搞笑嘅係大細機一樣電量,完全掉轉晒嚟玩……
不過講真我又幾欣賞1II大得嚟keep到輕身,如果再大電啲應該無咁輕
21:9 = 2019-2020 SONY XPERIA SLOGAN
你睇 asus zenfone 7 就知
大電大 mon 就只有厚 d 重d 先做到
細機仲分咩屏?SONY: 你可以唔用
認真縮細部機好過啦-->XPERIA 5 II 已經算細既21:9機

點解充電循環好似好大嘅
充電循環唔係指0-100%先算

例如
今日用到剩餘50%充
第2天都係用到剩餘50%充
50%+50%=100% 就=1次充電循環

例如
今日用到40%充
第2天都係用到60%充
60%+40%=100% 就=1次充電循環

電話都係消耗品, 正常用都用到2年啦, 2年都換機, 唔需要特登裝呢D APP去限制自己
呢啲app用來參考都唔錯
多X餘, 浪費電量
保持現有闊度,放棄21:9縮短部機,其他嘢留返,咁先係真細旗艦
都冇食過電
我裝左黎玩

有咩野要留意
即係你想佢出番XZ2C, XZ1C咁既SIZE啦
有咩嘢要留意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞