‎[罪大滔天] Sony Xperia 集中討論區(58) - 「精緻小巧,為速度而生」Xperia 5 II 正式登場

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
用得電話影相
又要有相機影相Concept 先用到ProMode
有要求 會仲用電話影咩
放大張相都知爭幾遠
我覺得除左影夜景 有機會用到
其他時間真係Auto 算9數啦

反而拍片個Pro Mode 會有用好多
兩班人寫
點合
等Photo Pro做到哂Native Camera App嘅嘢
(Onscreen Button、前鏡、錄影、 Filter、QR Reader...)
先再講合唔合
我覺得
而家三叔啲價都冇企得咁硬 同埋贈品都贏幾條街 好過罪大成日送埋啲BT4.2嘅垃圾耳機
仲諗住6千頭 入到 x5ii
開7000蚊 送乜都冇用
三叔就算唔送嘢
硬件本身都已經性價比高過Sony好多
送埋耳機/八達通嗰啲
喺一般消費者心中更加係贏哂
硬件我覺得還好
呢個時候又要講市佔啦
三星咁多人用
一般人一定會覺得冇咁伏
同埋背後個配套會畀到信心人
你唔係台索呀大佬
港索廢到連台仔都知
罪大係香港唔打價格戰真係連「目標顧客群」都未必買5ii
影相 睇片 聽歌 打機
先唔講其他廠都可能滿足到呢四樣
前三者嘅話要買Sony一早買咗1ii
打機嘅話我唔揀更大mon嘅note系?

6999都係算吧啦
喂屌你
平過note 20啦仲想點
你拎部終極水魚機嚟比?

Note 20起碼減到$5500(連贈品)先係佢本來應該賣嘅價
咁唔係點呀
push有冇人跟機做
6999 睇來可以等減
等等下又SH s10+ 等下年 年頭了
仲諗住轉sony 5 ii, 咁既價都係算啦
老實講 6000都大把人買啦
on9 hk sony
等減不如直接諗1III
xperia 5仲要4999
而家唔會大減
人地廠都抄埋sony個擇攝錄mode
但做得比sony易用
佢係要整專案機制同強制21:9真係玩死自己
仲要功能仲齊,有埋收音setting可以用收音咪。
Cinema Pro邊度Pro呀睇過
其他廠真係乜嘢都好過Sony,Sony只係贏在有3.5mm插位。
係嘅
永遠都係隔離飯香
細舖 43xx姐
但s20依家都係賣$5500, 又有$500八達通同送buds,
不如買s20仲爽
心路歷程:
Z5:燒到hihi(當然呢個唔可以怪sony),跟住見xz係咁sell 820已經改善,雖然spec都係咁缩骨,但部機望落幾靚仔,於是入咗,跟住半年出xzp,xz即刻變垃圾
忍兩代轉轉樂design,頂唔順買咗2手xzp。跟住終於等到1仔,諗住終於似樣啦,隻紫色又sharp,spec又有進化,雖然冇3.5,但果期基本都冇啦,諗住3.5可能要成為電話嘅歷史,咁就狗衝。點知出1m2加翻3.5,真係dllm
6999呀dllm
點買得落手呀仆街

話説係唔係聽日出發售詳情
仲諗緊買1ii定5ii,用緊XZP想要3.5,1ii條邊靚d,但5ii有120Hz。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞