‎[罪大滔天] Sony Xperia 集中討論區(58) - 「精緻小巧,為速度而生」Xperia 5 II 正式登場

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
csl,1010都係垃圾
到期就轉
唉屌, 一針見血
唔好來SMT夠人
其實建議SONY應該全時HDR
影白光明顯啲
但一般下唔覺有偏色
我要轉吹咩
你係唔係都係咁講
日拍有陽光易觸發
一到夜晚/屋內就收皮
真係來SMT?
又一針見血, 夜間HDR
送埋D垃圾
睇個樣唔賣得~

以前既XPERIA伏得太多人, 雖然未到LG咁嚴重
出咁多condom機 其實真係抵佢死
成日用埋D垃圾零件 有其他靚野 永遠都唔會係部手機度出現
5 II會唔會都咁慢?
拍照: 3鏡用1" SENSOR, 讀卡器高速化, AUTO CAM SWITCH, 全時間HDR, 前鏡加AF, 13 MP 1/3.06" (用回XZP SENSOR), 加強散熱, 解除影相60秒取景時間, 拍片加回16:9 4K60FPS, EIS+OIS全時間可用

音樂: 加ESS or AKM DAC, 加大推力, 3.5MM

畫面: MON加大至7", 行120HZ, 加motionflow, 用獨立晶片處理MEMC, 240HZ觸控

硬件: 16GB RAM, 256GB / 512GB UFS3.1 ROM

系統: 加回GRID, 加回主題, 加回相薄, 加回計算機, 加回小工具

電量: 5000MAH

充電: 45W PD快充, 20W無線充

以上如果XPERIA 1 III做到, $11K都買
有可能, 不過X1 II一般用都有30MB W/R, 應該夠
SD卡呢樣嘢真係搞唔掂
問題係Sony知係問題
XZP果陣係快讀卡器黎, 70MB W/R
MON加大至7" <---Disagree 6.5 - 6.7"已經啱啱好
硬件: 16GB RAM 過10GB已經OK
充電: 45W PD快充, 20W無線充 <-- AGREE但係電池保護機制唔好cut (講緊佢原生個個,唔係battery care)
XZ2/3我唔知啦
但我好肯定
2018前、2019同2020係三team人唔同嘅產品
我地去買100MB W/R 快卡, SONY就搞搞震整慢佢
6.5" MON 我再見
下年標準係12-16GB RAM
用過z3+同xp,今次其實真係碎料
唉點解好地地要搞到部機咁多缺憾,部HTC u11+已經唔係好頂到
pixel 5又用cheap u, 香港又用唔到volte

真係唔知換乜好,又唔鍾意用apple
z3+同xp都係熱D姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞