‎[罪大滔天] Sony Xperia 集中討論區(58) - 「精緻小巧,為速度而生」Xperia 5 II 正式登場

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
請教下home screen底條google bar係咪無得整走?
主畫面設定
1ii之前咩色會甩?
有興趣買mark5ii
sony往績有冇咩伏位
更新慢? 相機易死?
足以證明流暢性係幾咁重要, 用電話就係要爽
係今年姐, 之前都沒有這回事, 以前輕旗艦一向CUT野
4K 16:9, 又打左SONY一大把, 我用XZP都可以全屏睇, 個可視面積更大
HOME畫面按實-->主螢幕設定-->顯示快速搜尋方塊--->取消
白, 紫
HK更新慢
買水機會唔會解決到問題
本身自己都用緊星加坡水貨機
係架 有時唔揀sony 係得番sony揀
sony繼續咁落去 Samsung真係訓係度都食得晒啲唔用大陸機既消費者
其實行貨都會有更新既, 係遲D咁解, 只係我地呢D連登SONY FANS太激進
轉GOOGLE
坦白講現階段Sony根本同Samsung不是對手, 市場佔有率差距十分大
除左冇保養, 各方面google pixel都好好
頂唔順samsung d新機變晒薛家燕
好似以前s10咁放係角位咪仲順眼
跟住pixel 5睇spec又好似差過mark5ii
所以結論係lee個price range係揀sony
XPERIA 5 II去馬, 今次呢部機十分不錯, 各方面都追上了, 對XPERIA有興趣既話值得試.
計埋啲信用卡優惠 5ii唔洗6000就過到個心理關口
我仲用緊舊野XPERIA 1, 下年轉SAMSUNG
衛訊啦~
sony mobile hk趕客呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞