[金塊反cup賤種艇]NBA 2019-20 Bubble 季後賽討論區 (44)

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
馬龍有講過防守帶動進攻
艇係咁攻唔入連守波都差埋
第四節開始防守已經崩潰緊
心態都崩潰埋
明明頭幾場塊先係畀人守到一棟都冇然後畀人反cup嗰隊
輸完game 6成隊頭dupdup咁
單睇個樣就唔覺得佢地想贏
同埋俾人屌得最多輪休個隊馬刺
Tim Duncan生涯出得最少個年都出左58場
唔計縮水球季嘅
收山個年都出左61場呀
57場學人叫攰
新MJ喎

點都一定會難守過拓7同火賤

始終呢2隊以外線持球為主 打法上相似 都係guard持球單打 切入分波分主

而金塊就以joker高位策應為主 湖點都一定會唔慣

相反金塊守湖會易守啲 都係縮窄禁區包夾lbj為主 唯一唔同係lbj分波能力勁過啞仔 如果湖外線啞火而盡量守死到lbj同ad得分係有機會贏

始終湖lbj同ad 2個一定頂唔到48分鐘 今年湖又無穩定第三得分點

相比之下金塊今年joker(好撚穩) ,Murray, mpj, monte, Harris, grant 同millsap人人都有得分能力

今年西決應該都有啲睇頭
成個下半場都係肥仔上頂接 之後pnr
啞狗夾就掉出去3分 個教練重好似寫生咁完全無辦法
啞狗係出場數真係點都無得幫
真係mj既話就算隊波頹都一定會企出黎 再加上一定會屌醒d 隊友 啞狗喎 同小花差唔多咁啦
人哋畫咗好多靚play,係個波唔入啫
Lbj條友實打到48分鐘係可唔可以好似18年場場2348
笑撚死攻防一體現役第一人事實證明上年係靠隊友同運氣
(只)靠隊友同運氣 ,呢個講法又over 左 喎 ching
咁上年係幾Carry

只係證明啞狗只係錦上添花而唔係雪中送炭嘅人
我又冇講只係一半靠隊友同運氣囉
一句講晒,pat bev呢條柒頭柒晒好撚心涼
未來五年你玩晒丫拿
進攻黎黎去去都係單打 打到後面都無心機
神之子攻防一體冇死角
起碼證明舊年一定唔係單核先
Kawhi算唔算係完美 防守勁又有三分有中距有剷籃 今年組織又進步咗咁多今年實拎到fmvp 地位同Jordan 平排
kawhi唔串佢啦佢份人又唔出聲
不過q4五次出手又真係唔得嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞