忙內初動破十萬呀!!>///<

1001 回覆
22 Like 17 Dislike
講比佢知都冇用啦

佢咪仲唔開心
其實以事論事咁講 美國SM無版權播我覺得都明白嘅
因為唔同國家都係獨立公司

但問題係佢唔解決
仲要用superm 頂咗佢
人地想要播泰民 你就話播superm都得啫

依家美國個邊啲fans 同mtv 有無後續?

有FANS對比過閃I WANT U
SPERM嘅歌同埋CRIMINAL
發現有CRIMINAL嘅係得SMWANT亦都係
而其他公司有版權嘅 得MOVE同埋怪盜

主持人話好想同泰民見面同埋播佢嘅歌
可惜當中有問題佢播唔到CRIMINAL MV
而佢哋而家都處理緊呢個問題
其他公司係指sony music 環球個啲?
咁樣好多都唔播得
其他團同solo係咪都係咁架...

見SJ 個啲其他國家成日都播到,台灣直頭係集中地
其實係咪無搞到...
我理解係唔同國家SM雖然都係叫SM
但始終個法人代表同注册公司名應該都有少少唔同
差在有無簽agreement 同外國SM或者唱片公司有權播/ 比人播
簡單嚟講就係得韓國sm自己有版權
冇授權俾其他公司播 包括佢其他地方嘅分部
而sm美國嗰邊嘅版權又唔一定係sm美國公司負責
可能有其他公司搞
如果呢間公司冇得到授權
就冇得播或者用呢首歌
估唔到有個新shinee po
之前嗰個沉咗
其他公司係指sony music 環球個啲?
咁樣好多都唔播得
其他團同solo係咪都係咁架...

見SJ 個啲其他國家成日都播到,台灣直頭係集中地

Sony ATV Publishing係其中一間
每首歌情況都唔同
好似RV分隊咁 monster有授權俾其他公司
而naughty就淨係得sm個名

不過版權上嘅嘢真係要問專業嘅法律人士好啲
今日Key空降孤獨房講d野好好笑
好多話題都圍繞住泰民
大哥bubble又成日講泰民
係軍隊入面最活躍嘅好豪都要上水係lysn留言俾泰民(btw民民好乖有聽四哥講end pose有望鏡頭
私底下一定有傾計
我真係好掛住閃閃你哋快啲出黎,快啲陪泰民,一齊出碟
信不信由你

sm今日已經出緊superm啲宣傳
屌你啦sm
出咗幾日喇
應該係話

如果計埋先行
SPERM出咗成個月宣傳
可能主要係泰民cb都因為疫情+扭傷手延遲到9月
然後9月SM本身一早plan左要係咁主力谷SuperM 瘋狂宣傳 之後nct又話全隊cb

今次cb打歌期真係短得可憐 節目又少
枉泰民花左咁多心血落隻碟到

P.S.泰民話act2會由第一周開始打歌
希望到時宣傳多d 上多d節目啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞