忙內初動破十萬呀!!>///<

1001 回覆
22 Like 17 Dislike
根本就係藉口啦 仲要轉咗播sperm嘅歌
司馬昭之心路人皆見

佢哋走嘅話 如果理念仲一致仲想做落去
好有可能會好似以前beast咁
一齊開公司改過個組合名重新出發
(sm應該一早買哂SHINee個名同標誌嘅版權)

仲喺sm就好似而家咁做湊仔公
穫穫新鮮穫穫甘
既然sm個心而家已經唔喺佢哋度
淨係識利用佢哋
我亦都唔想佢哋留低
亦都希望佢哋有更加好嘅發展機會

btw當時續約話條件好咗
不過待遇…我睇仲差過之前

點都好 尊重佢哋嘅決定
話哂有佢哋 至會有我哋
SHINee World love u toooooooooooo
有睡衣揀唔係唔揀下話
我揀咗西裝
除非佢講明跳天使版criminal

咁就太好喇 好想知act2會係點
點樣圓咗今次個故事
環球爸爸真係對閃閃好好
好多野都好肯揼本,除左有時d album封面有d樣衰,其他都好唔錯,mv d cg制作係好貴,當中好多其實唔係for their own benefits,係為五閃同閃窩有最好既紀念回憶,五鐵塔同報紙頭版宣傳真係好誇張,記得當時睇到報價,一份報紙頭版已經超級貴
韓國出野其實日本果邊真係無責任要宣傳,但果邊又係電視台播mv又盛,真係好有心

11月真係唔知點算,珍基又出民民又出,又要大撞車,早日調節心態享受當中樂趣算啦
掂呀近我
除左改名仲有好多困難,sm大公司,神話當時為左拎返所有牌子同歌既版權等等都要同sm打官司,有一段時間無得唱自己既歌,無得叫自己做神話
我覺得就算閃想自己做,好似sj咁整個sm旗下label係法律層面上係最易,但待遇同自由度真心唔覺會好幾多
sj label 好似話資源仲少咗
環球爸爸真係對閃閃好好
好多野都好肯揼本,除左有時d album封面有d樣衰,其他都好唔錯,mv d cg制作係好貴,當中好多其實唔係for their own benefits,係為五閃同閃窩有最好既紀念回憶,五鐵塔同報紙頭版宣傳真係好誇張,記得當時睇到報價,一份報紙頭版已經超級貴
韓國出野其實日本果邊真係無責任要宣傳,但果邊又係電視台播mv又盛,真係好有心

11月真係唔知點算,珍基又出民民又出,又要大撞車,早日調節心態享受當中樂趣算啦

sm搞咁多副業 正職又做得唔好 真係抵佢蝕錢
連追jpop嘅朋友都有同我講見到廣告
問關於佢哋嘅嘢
可想而知肯做宣傳就點都會有效果
多一個人知總好過冇人知

sm到底過緊乜嘢曆法?
佢用嘅曆法好似少咗幾個月咁
係都要大家撞嚟撞去
呢兩首歌感覺已經好震撼好華麗好神聖,要係一首點既歌先可以勁過呢兩首成為act 2既主打並且將呢個系列完結
除左改名仲有好多困難,sm大公司,神話當時為左拎返所有牌子同歌既版權等等都要同sm打官司,有一段時間無得唱自己既歌,無得叫自己做神話
我覺得就算閃想自己做,好似sj咁整個sm旗下label係法律層面上係最易,但待遇同自由度真心唔覺會好幾多
sj label 好似話資源仲少咗

sj而家算唔算係自負盈虧?
賺自己錢同時食自己

一日黐住sm個名 一日都受制於佢

我最驚幾年後有人走出嚟話
原來criminal係一首好正嘅歌
原來never gonna dance again係一個好好嘅series
...

呢個原來 傷咗幾多人嘅心
點解唔早啲發覺
係啊,聽elf朋友都咁講,係sj班友咁有心力個個做晒youtuber多方面發展d fans先有睇唔晒既節目但講到尾,邊個唔想音樂上有自由度有好資源好制作好成績
Move又何嘗唔係咁
留喺SM就係為他人作嫁
走嘅話就咩都唔用得

佢地咁想"SHINee"走落去應該多數都係留

相信續約嗰陣佢哋有好認真傾過去向

佢哋決定繼續開蛋巡嗰陣
泰民喺手寫信寫唔想再同大家分開

不過珉豪繼續做演員嘅話
有啲驚sm揀劇本嘅眼光
n年前嘅juliette都係咁

move仲有外國designer拎咗做fashion show背景音樂
隻歌一路去 啲model跟住個beat行catwalk
正到
嗰陣又咁啱喺首爾時裝周表演move
我周不時都會重溫好正
SM揀劇本真係世紀最差
尤其是崔珉豪個啲 仲有始源個啲都唔掂
得krystal個啲係ok啲
時裝週果場真係經典,仲要係首次公開
妝容同服裝都一百分
豪豪拍果d好多都係諷刺社會問題、偏文藝悲劇多,適合做果d唔知咩頒獎禮開幕電影
希望退伍後係影壇有一番作為啦,演員唔怕有年齡限制,又有咁多影視前輩咁欣賞佢
一講呢場真係move時期最深刻
當時個氛圍完全絕頂
每個角度影出黎既youtube片我都去睇 (前幾日又loop)
仲好睇過打歌舞台
順便不時望下後面坐喺到堆後輩既驚訝樣
SM到底諗緊咩
大型炒車現場 都唔知佢哋顧得邊個
Sj 好似係每年有一定比例同sm 對拆
但做咩活動 點樣搞 想出歌就完全佢地自己負責
咁樣佢地都有自己請人拍團綜
自己出專輯
其實都算獨立個體 只不過under SM
個時出新聞話有label SJ都覺得奇怪點解SM肯放手比佢地做
始終到依家SJ 開online concert都有第二多人睇
Sm 又計錯數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞