無人鍾意巨蟹座嘅人(2)

1001 回覆
42 Like 25 Dislike
巨蟹女
身邊好多巨蟹女全部性格勁好
點解我地都無拖拍

上網睇話巨蟹女夾天蠍男
我天蠍男一個巨蟹女都識唔到

天蠍女/巨蟹男
天蠍男/巨蟹女

話好夾

識人係咁好夾好幸福
但係我就未遇過
巨蟹男

有冇tg 吹水
天蠍女/巨蟹男

幸福中

天蠍女一開始好慢熱?
唔會咁信對方?
可唔可以分享下你點追佢?
Details
總括:
2. 鍾意人地聽佢講,係佢既專長領域入面要全部人聽佢講,唔係會躁
4. 唔理人地感受,自己要做到既野一定要做到
5. 固執,唔會變通。佢既定咗你係錯,你講咩都係藉口

true
次次鬧交都係得佢講 勁炆
好大男人完全唔理人講咩
一鍾意一個人就瞓身乜都唔理成日諗佢
人地唔覆就成日亂諗嘢乜都諗一餐仲要諗埋啲唔好嘅嘢
成日無啦啦想喊
做巨蟹真係好慘
利申:巨蟹女

咁樣嘅話 開頭已經輸咗一半
控制吓自己唔好咁在意喇 因為係無用
一係搵嘢做 愛自己多啲
我自己以前有時都會亂諗 諗到好嚴重
但其實一啲嘢都無 只係自己發夢
跟住我就話比自己聽唔好成日亂諗
因為巨蟹份人太撚悲觀喇

我啲frd都係咁講 成日閙我太在意
但有時真係控制唔到
悲起上黎真係成個世界都灰曬

請保持克制與冷靜
巨蟹真係好煩 利申魔羯女

點樣煩法?

份人好鐘意曖昧,四年前有個巨蟹之前大家都對對方有野,佢有同我表白,之後不了了之,但前排傾翻計,又話叫我同佢去邊去邊,又冇件事,同埋佢本身從來唔會對我發脾氣,前排竟然發我脾氣,我灰撚左,因為以為我係佢心目中係特別嘅人。
sorry 1999

巨蟹會對妳發脾氣 妳應該都幾重要吓先會咁
巨蟹經常ff
鐘意嘅人一搵自己,之後巨蟹就會無時無刻都諗住佢
由起身、食野、搭車、聽歌、行街,到夜晚訓前一刻成腦都係心上人
咁樣好辛苦 唔想鐘意人啊

金句 心不動 則不痛
又巨蟹
我自己雙魚 聽人講話同巨蟹100%
最後比佢飛我 女人

唔夾就唔夾嫁啦 星座呢啲信50%就好
冇存在感既星座
好被動 做野讀書經常比人屌打

我地巨蟹低調行事
巨蟹男好正
細心 又勁care你 成日與世無爭咁款

成日都俾人話唔夠霸氣

比人話唔夠man 行事力不足
巨蟹其實係咪好鐘意收收埋埋,有咩自己受晒
情願自己煩d都想人地開心,有無蟹仔係咁?

的確係呀 聽人講心事就多 自己嘅極少講
講得嘅都係好熟 熟到打band嘅人
巨蟹男好正

成日都俾人話唔夠霸氣

係咪巨蟹男都比較靜
係會派下膠9up下咁 但好多時比人個感覺係好靜

唔熟就係 熟咗可以好戇鳩
巨蟹份人其實好癲 不過好熟嘅人先睇到呢一面
垃圾巨蟹女又諗撚到頭爆

又諗邊個呀
巨蟹男好正

的確係唔多嘅優點入邊突出嘅幾個嚟

唔係呀好正喎 賣點黎
仲有對身邊既人好好 好重感情
勁吸引粗心衝動既人馬 雖然兩個應該係唔夾

我就係愛上人馬 點搞

跟隨人馬嘅腳步
之前嘅男朋友s都係巨蟹 真係要一直好努力比安全感佢。。。
之後唔知點解又成日亂諗野好多負能量 有時真係好辛苦

仲有我想問下係咪蟹都冇上進心定咁啱啲ex係

巨蟹求安穩安定 生活足夠應付就可以
不過要佢的起心肝認真嘅 真係乜都做到
我ex就係巨蟹,一時一樣飄忽無定向
極無安全感,搵多個陪,所以派左帽比我
利申雙魚

垃圾藉口
同你地講個秘密呀
巨蟹座真係好難搞
利申 我條命永遠都比巨蟹搞 又愛又恨

你咩星座呀
明明處女座仲衰

只不過係巨蟹好撚煩
見無人開post就開嗰二出嚟吹吓水

利申:勿相認 垃圾巨蟹座本人是也

我鍾意蟹仔喎
利申:現任都係巨蟹座

咁咪幾好 祝幸福
巨蟹男好正

的確係唔多嘅優點入邊突出嘅幾個嚟

唔係呀好正喎 賣點黎
仲有對身邊既人好好 好重感情
勁吸引粗心衝動既人馬 雖然兩個應該係唔夾

我就係愛上人馬 點搞

調轉 我人馬鐘意左巨蟹
巨蟹女
身邊好多巨蟹女全部性格勁好
點解我地都無拖拍

巨蟹被動又好少識人 巨蟹啲性格搞到自己好戇鳩
自己知自己事
以前好鐵意巨蟹男,同隻A0蟹男拍過一次拖之後不了。
煩到仆街
成日講分手,我死挨爛挨,佢都講到好決絕,散完一日都無會搵返我

根本唔知自己想點

一齊個陣唔搵人,好似傾多句都阻住佢
主動話我知佢唔多鍾意搵人傾計 我心諗:你拍咩拖呢先生

我係雙魚座,都好無安住感,一直付出氹佢打開心屝我都會累

到最後分手(佢講先,然後Qoo煲)佢Qoo唔到煲,我話我太累,唔想再畀佢hurt
佢:「我只係做錯一件事啫(佢講分手),點解你唔畀機會我,點解你要破壞依3年回憶」

巨蟹會講分手嘅 應該都唔會好得去邊
我都未聽過會咁樣 但妳做錯咩事先
總括:
1. 巨蟹活係自己世界,覺得全世界欠咗佢
2. 鍾意人地聽佢講,係佢既專長領域入面要全部人聽佢講,唔係會躁
3. 你係佢身邊佢當咗你係佢既物件(無錯係物件),佢唔會特別做咩野珍惜你,因為你已經屬於佢。要畀佢知道有機會無咗,佢先係咁咦做下珍惜既姿態
4. 唔理人地感受,自己要做到既野一定要做到
5. 固執,唔會變通。佢既定咗你係錯,你講咩都係藉口
6. 好似小朋友,其他人讚佢幾句就會開心成日(人地可能只係客套說話)。愈讚會愈堅定自己造法無錯,好易俾人利用

利申:3年ex係巨蟹,最好同性朋友巨蟹,前老闆都係巨蟹

妳識嗰啲巨蟹都唔成熟 同埋好撚蠢
鍾意左個巨蟹既點算

好難搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞