無人鍾意巨蟹座嘅人(2)

1001 回覆
42 Like 25 Dislike
點解巨蟹同水瓶可以一啲都唔夾

夾喎又

利申:10年前同水瓶女一齊過,啲默契好到不得了
最後衰on9 玩完

我巨蟹男友水瓶,拍左2年幾
點解巨蟹同水瓶可以一啲都唔夾

夾喎又

利申:10年前同水瓶女一齊過,啲默契好到不得了
最後衰on9 玩完

我巨蟹男友水瓶,拍左2年幾

祝福
成日已讀不回
但係明明係佢搵我先
完全唔明

好飄忽 好難捉摸嫁
佢一係有嘢做就會唔覆
成日已讀不回
但係明明係佢搵我先
完全唔明

好飄忽 好難捉摸嫁
佢一係有嘢做就會唔覆

可能係搵我攝時間
岩岩注册見到呢個post好想大家比d意見我.
天蠍仔既我, 1年前網上識左個巨蟹女仔. 初初只係諗住傾下計.
點知傾傾下傾左1年, 我先約佢食第一次飯. 佢係個好重視家庭既人.
我亦因為呢一點不知不覺鍾意左佢. 好唔直接咁表白左, 佢話考慮下.

你會問佢話考慮下, 其實已經比左答案, 我食左檸檬,事實上之後佢都無再搵我.
相反我就主動text佢,除左好親人式既噓寒問暖之外,傾計起黎都好閒話家常,無咩火花.(係我比唔到火花) 其實我係唔係應該要放手啦? 好攰. 但唔親耳聽一次: "sorry你係好人", 我又唔想放棄.

利: 我唔太信星座, 因為世界唔應該得12種人
天蠍仔既我, 1年前網上識左個巨蟹女仔. 初初只係諗住傾下計.
點知傾傾下傾左1年, 我先約佢食第一次飯. 佢係個好重視家庭既人.
我亦因為呢一點不知不覺鍾意左佢. 好唔直接咁表白左, 佢話考慮下.

你會問佢話考慮下, 其實已經比左答案, 我食左檸檬,事實上之後佢都無再搵我.
相反我就主動text佢,除左好親人式既噓寒問暖之外,傾計起黎都好閒話家常,無咩火花.(係我比唔到火花) 其實我係唔係應該要放手啦? 好攰. 但唔親耳聽一次: "sorry你係好人", 我又唔想放棄.

一年 乜人都無晒feel啦係咪呀
好中意巨蟹溫柔又顧家
點解身邊一個巨蟹男都冇

認真

除非你係以結婚為前提去拍拖 如果唔係對住蟹仔都幾惡頂

為左家庭蟹仔可以去到好盡
ex係巨蟹男
一齊三個月 吵過無數次 一星期一獲咁
仲要次次得佢講冇我講
自問自己吞聲忍氣幾勁吓 分咗手覺得係解脫

巨蟹男真係好固執 鬧親交淨係覺得自己果套先係岩
解極佢都係迫你行佢果套
好黑人憎

係既。🤦放棄啦。。我好攰啦成日迫自己搵下佢

對住慢熱嘅人,一年其實好短㗎咋
唔同人應該有唔同嘅追求手法?
好中意巨蟹溫柔又顧家
點解身邊一個巨蟹男都冇

認真

有無得講下點惡頂法?
成日已讀不回
但係明明係佢搵我先
完全唔明

好飄忽 好難捉摸嫁
佢一係有嘢做就會唔覆

可能係搵我攝時間

所以請小心服用

簡單講句 你吸引唔到佢
對於巨蟹 如果佢對你無興趣
你做乜都無用 不如你試吓唔搵佢一陣睇吓點啦
唔好比佢習慣你嘅存在 消失一排
一年都係咁 好老實 巨蟹應該當你係朋友
見面你仲咁快表白 開波已經輸咗一半
原本可發展對象都變成無機會
就係衰在太快表白 巨蟹唔受呢套
你太急進啦 比佢知道你對佢有意思
佢會直接冷淡你 令你無機會入手
唯一方法真係繼續做住朋友先 如果你仲想追嘅話
不過過程會十分痛苦
好中意巨蟹溫柔又顧家
點解身邊一個巨蟹男都冇

認真

有無得講下點惡頂法?

性格惡頂
成日已讀不回
但係明明係佢搵我先
完全唔明

好飄忽 好難捉摸嫁
佢一係有嘢做就會唔覆

可能係搵我攝時間

所以請小心服用

呢幾星期每晚都兩個人Skype住溫書
但係朝早Wtsapp又忽冷忽熱
成日已讀不回
係唔係已經當左我係兄弟
成日已讀不回
但係明明係佢搵我先
完全唔明

好飄忽 好難捉摸嫁
佢一係有嘢做就會唔覆

可能係搵我攝時間

所以請小心服用

呢幾星期每晚都兩個人Skype住溫書
但係朝早Wtsapp又忽冷忽熱
成日已讀不回
係唔係已經當左我係兄弟

要自己感覺喎 我唔係當事人
知道得太少
巨蟹女點解可以咁on9
遇親唔係派帽就係相處唔到
明明話100% match
利申天蠍男
獅子+巨蟹
ex係巨蟹男
一齊三個月 吵過無數次 一星期一獲咁
仲要次次得佢講冇我講
自問自己吞聲忍氣幾勁吓 分咗手覺得係解脫

我都有依個感覺
分手第一日我成個人鬆曬,個世界唔洗再為佐佢轉
唔洗日日諗點樣討好佢,終於為自己而活

反而佢QOO煲日日搵返我,搞到佢自己好辛苦

完全一樣 又係分咗手有箍煲揾翻我 日日千字文發比我 開頭覺得佢終於識諗 知自己有咩做得唔啱
但耐多陣覺得好反感 收到佢msg覺得好驚

簡單講句 你吸引唔到佢
對於巨蟹 如果佢對你無興趣
你做乜都無用 不如你試吓唔搵佢一陣睇吓點啦
唔好比佢習慣你嘅存在 消失一排
一年都係咁 好老實 巨蟹應該當你係朋友
見面你仲咁快表白 開波已經輸咗一半
原本可發展對象都變成無機會
就係衰在太快表白 巨蟹唔受呢套
你太急進啦 比佢知道你對佢有意思
佢會直接冷淡你 令你無機會入手
唯一方法真係繼續做住朋友先 如果你仲想追嘅話
不過過程會十分痛苦

多謝巴打分享。我大約係見面兩個月之後先表白~ 我係知拖成年係timing上面已經輸哂,但個女仔真係好可愛,重家庭觀而且直覺佢好多追求者(事實上都係),所以唔表白就無機會🤷 依家只有同佢講下早晨,收工未咁。 我自己都覺攰~
好中意巨蟹溫柔又顧家
點解身邊一個巨蟹男都冇

認真

有無得講下點惡頂法?

熱戀期好快過

好快就會當你親人咁 而唔係戀人 好快習慣左你既存在 好多野自己都有假設你會一直同佢一齊

你仲係當佢係男女朋友 但係蟹仔已經考慮緊第時結婚生仔既野

如果你無咁既諗法又同時俾佢知道 佢個人就會好似無左目標 對你冷淡 好易出事 初時就係不斷吵架 之後就會開始冷戰 最尾就..

要加完睇下之後有乜反應先答到你 可能無聊想follow多啲人 見你係朋友既朋友好似熟口熟面 又可能真係想認識你 會direct message同你傾計
蟹仔路過
但係鐘意親既女仔都係無下場
蟹仔好易自卑咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞