無人鍾意巨蟹座嘅人(2)

1001 回覆
42 Like 25 Dislike

因為對於隻蟹 我真係睇唔透
究竟係咪我自己FF 定其實佢都有興趣 不過唔敢開始

巨蟹真係要被人追先推進得快
要等佢主動真係天荒地老

但係人地話比佢考慮下, 我仲好唔好夾佢?

Keep住有理你就有機
係覺得未夠安全or覺得太快 掛

等到幾時呀大佬

贂黎空姐同我既情況好似

劇情峰迴路轉 我已經delete哂呢個人既所有野
因為原來佢同左我朋友講 我同佢完全冇可能喎
但又唔直接同我講喎

蟹仔唔識拒絕人 拖人拖到人好辛苦
好撚仆街
點睇水瓶同巨蟹

星座上嚟講唔夾
比唔到安全感巨蟹

要等佢主動真係天荒地老

Keep住有理你就有機

等到幾時呀大佬

贂黎空姐同我既情況好似

但又唔直接同我講喎

好撚仆街

巨蟹係咪對個個女仔都咁溫柔咁好
佢成日留意我著咩衫 留意我嗰日有冇唔開心
會WhatsApp問候我丶知我唔開心會氹番我笑
係咪對個個女仔都係咁

我初時都以為係對我有興趣 但好似真係其實對個個都係咁
毒撚唔好FF咁多

就係驚呢樣
之後因為工作關係要日日見
我唔想迫佢
你地講到巨蟹對個個都咁好
我覺得自己會諗多咗

成日都話巨蟹座係最好情人黎既~
到底想點呀? 係得就一齊唔想不如就拒絕啦~~~
個女仔覆我, 比佢考慮下先, 但又同我text......
咁即係點??? 唔該你要知我唔岩我係即刻stop架啦! 係可以既我就訓身.

到底你想點呀~ 天蠍仔表示完全唔明

巨蟹其實唔係最好既情人 但可以話係最好既丈夫/妻子

不斷考慮就正正係蟹仔蟹女既死穴 我都會不斷咁諗 到底對方係咪認真 定玩玩下?當我水泡咁點算

巨蟹係感情方面係傷唔起 傷過一次就變寄居蟹收埋自己 如果你真係下定決心 對佢係認真 俾小小耐性 令佢突破自己 佢就會對你好好 到時唔好又厭佢煩就得

坦白講 我唔知佢之前既情史 唔知佢被飛定飛人
你話巨蟹對感情認真 但我識佢時就有口花花flirt me
所以我先唔知佢係咪當我狗咁撚
我自己覺得 目前為止佢對我既印象係多男仔fd 對感情唔認真 所以遲遲唔敢行前一步
就算我依家表白左佢都唔信我 不斷想confirm我係咪真係鐘意佢
我其實都驚佢有錯覺覺得自己係水泡 但我究竟可以點做先俾到信心佢?

嗰啲fb好多仔留言 又合照嗰啲

唔止 仲有其他
好老實講句 大家有無諗過純友誼
巨蟹多數第一印象已經決定咗你嘅位置
我唔知其他係點啦 我就懶得搵朋友嘅
都係一時想搵先會搵 巨蟹會搵你
都係重視你嘅 最重要係咁多位
咪撚FF咁多啦 巨蟹唔會自作多情
我朋友就多 但係啲女性朋友都係純友誼
啲女性朋友成日話我 我無當過佢係女人
有個就識咗個幾月 話我已經派咗好人卡比佢
我心諗 .... 巨蟹點都係做朋友先嫁喇
比啲時間啦 要變位置需時 溝巨蟹真係完全唔易
因為太撚婆媽同多愁善感 比起正常男人
要用唔同方法去溝 咁多位加油啦
利申:好識睇人
巨蟹係咪對個個女仔都咁溫柔咁好
佢成日留意我著咩衫 留意我嗰日有冇唔開心
會WhatsApp問候我丶知我唔開心會氹番我笑
係咪對個個女仔都係咁

蟹仔冇興趣嘅就理都唔撚理架喇

但間唔中又問下係咩玩法

空姐絲打都追post幾密

比蟹仔撚狗真係幾慘

撚完啦 話完全冇可能嘛

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好
係咪被Friendzone

講多D 年紀個D
平時傾計模式係點

差4年好難講 特別係蟹仔 佢有可能真係淨係當你妹妹

對住蟹仔 如果覺得開始心淡真係要試下搏一鋪主動啲
好多時 我係蟹我都唔明其他蟹諗乜 我自己就唔會去追年紀太細既女仔
我廿四 都係識返啲加減一兩年既女仔 太細真係會當佢係妹妹咁看待

蟹仔表示prefer姐姐 兩個ex一個同年一個大兩年
追緊果個又係同年 細過我真係不了 姐姐級都已經成個細路咁 太細我怕好易有代溝

如果係思想成熟嘅妹妹呢

成個人都要叻 行為上 仲要好識照顧人

要等佢主動真係天荒地老

Keep住有理你就有機

等到幾時呀大佬

贂黎空姐同我既情況好似

但又唔直接同我講喎

好撚仆街

食屎啦 同我朋友講但又唔敢直接同我講
垃撚圾
巨蟹
成日都冇安全感亂諗野

硬係要做啲嘢比安全感自己
自己真係好撚煩

唉屌 有野做 忙都好呀 最慘冇野做 就淨係識亂諗野 少少事都可以幻想到好大件事
最仆街係真係鐘意一個人 就係真瞓身all in 仆心仆命 點解呀

啱啱同男友兩個月
自問真係仆心仆命
又煲湯又煮飯
成日好驚自己有少少做得唔好佢就唔要我
佢唔出聲又驚佢嬲緊
明明自己無做錯都好驚
點解我咁垃圾

咪問吓佢想點
妳咁樣好快爆煲

其實佢話 真係無事
係突然諗唔到話題靜左
成日叫我唔好咁傻豬亂諗野
我男朋友係巨蟹座
我自己係個比較男仔頭既女仔 一向都係同男仔玩得埋啲
同佢仲係朋友既時期佢已經好清楚呢一點
後來一齊左之後 佢就管得越黎越緊
有時我同幾個朋友(都係男仔)一齊食飯 佢都會唔鍾意
其實我明白佢需要安全感 所以我已經減少左好多同男仔單獨出街 但始終都會見面架嘛 就避免唔到同男朋友有爭執
我每一次同朋友出街 男又好女又好 有男有女都好 都會主動同佢講左先 想比佢知我唔會隱瞞佢
不過佢始終都係唔安心 好驚我會比人搶走 我應該點做先可以令佢多啲安全感?
唔該各位巨蟹巴絲比啲意見

純粹有興趣同好感嘅朋友

第一印象已決定

蟹仔點叫對人有好印象

可以做女朋友 好朋友 朋友 見完唔會再見嘅人
好老實講句 大家有無諗過純友誼
巨蟹多數第一印象已經決定咗你嘅位置
我唔知其他係點啦 我就懶得搵朋友嘅
都係一時想搵先會搵 巨蟹會搵你
都係重視你嘅 最重要係咁多位
咪撚FF咁多啦 巨蟹唔會自作多情
我朋友就多 但係啲女性朋友都係純友誼
啲女性朋友成日話我 我無當過佢係女人
有個就識咗個幾月 話我已經派咗好人卡比佢
我心諗 .... 巨蟹點都係做朋友先嫁喇
比啲時間啦 要變位置需時 溝巨蟹真係完全唔易
因為太撚婆媽同多愁善感 比起正常男人
要用唔同方法去溝 咁多位加油啦
利申:好識睇人

識我嗰陣話要狗衝我 但之後唔衝又點計?
嗰時第一印象係咩位置呀咁?

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好

講多D 年紀個D
平時傾計模式係點

好多時 我係蟹我都唔明其他蟹諗乜 我自己就唔會去追年紀太細既女仔
我廿四 都係識返啲加減一兩年既女仔 太細真係會當佢係妹妹咁看待

追緊果個又係同年 細過我真係不了 姐姐級都已經成個細路咁 太細我怕好易有代溝

如果係思想成熟嘅妹妹呢

好少會講到咁白 通常收收埋埋
巨蟹女會搵你傾日常 佢做緊咩 有時連番到屋企都同我講 姐係代表咩

好似對你有意思
咁有交帶

你同佢應該乜都傾到啦
不過傾到咁都可以係朋友階段
唔好盲衝衝

純粹有興趣同好感嘅朋友

第一印象已決定

蟹仔點叫對人有好印象

可以做女朋友 好朋友 朋友 見完唔會再見嘅人

弱弱一問,其實巨蟹口中嘅安全感到底係乜嘢?安全感同信任有冇關係?我係天秤,啲巨蟹永遠都唔like我。。。

信係咪有安全感囉
比例咪 屋企張床同酒店張床
巨蟹女會搵你傾日常 佢做緊咩 有時連番到屋企都同我講 姐係代表咩

好似對你有意思
咁有交帶

你同佢應該乜都傾到啦
不過傾到咁都可以係朋友階段
唔好盲衝衝

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好

講多D 年紀個D
平時傾計模式係點

如果係思想成熟嘅妹妹呢

好少會講到咁白 通常收收埋埋

佢真係講到好白
識咗個巨蟹女 都幾啱傾 但係佢呢排考試 覆都冇覆我 唔知係因為佢想專心溫書定點

Same 好想搵佢
但又好怕煩到佢
本身有keep住日日chat 但佢讀書啲野煩 我覆完佢就已讀左我
好唔好搵佢好 蟹女們點睇

Pish

得閒先啦 呢啲我見到都唔想覆
一係搵啲有興趣嘅話題 巨蟹本身好悶
有幽默感嗰啲好易吸引到
風趣
覺得蟹仔 永遠放唔低前度同埋以前鍾意過嘅女
但係又要去追個新嘅

唔會放唔低 只有佢想唔想放低
蟹仔一決定要放低,就會做到好絕,唔會搵返以前嘅女
成日諗返舊嘅人,代表佢內心根本唔想放低

佢追新嘅女仔都係正常需求 但臨一齊個下會諗返以前失敗嘅經驗,會卻步同退縮
要畀啲時間同耐性引導佢,好似氹小朋友咁

利申山羊 好憎氹小朋友 咁大個人仲要氹其實好辛苦

咁咪搵其他

好似對你有意思
咁有交帶

一開始果陣咪會囉 之後咪又係唔理

佢有交帶都希望你有交帶 你講佢知做緊咩蟹仔蟹女會好開心

我唔知係我錯過左個timing定點
初相識每一次都係佢主動搵我 又會問做緊咩訓未呢啲
我一路都唔敢太投入 驚自己鐘意左佢 結果都係守唔住
可惜 佢話同我冇可能 此情不再了

算啦 有啲嘢過咗去 返唔到轉頭
下個更可愛

呢方面蟹係唔會 堅守底線 你唔掂到佢底線既時候乜都得 但係你踩到佢底線佢會做到好盡

蟹對甜言蜜語真係無乜追求 反而會有啲反感 以前個ex叫我老公果陣 我係覺得好肉酸同唔知點咁 最後直接叫佢唔好咁嗌我

蟹追求係實實在在 單純既愛 安安靜靜沉穩既生活

Exactly 叫BB豬或者講我愛你個啲說話,蟹仔ex都會好反感 佢一句都不屑講
可能覺得真愛唔使講出口,成日掛係咀邊會好假

愛不用說出來 日久見人心

好似對你有意思
咁有交帶

你覆得佢密唔密先
蟹真係好犯賤 易到手既野佢唔會珍惜 反而比多d未知數既野佢就會成日諗住

我多數秒回
但後期見到佢成日已讀不回/唔多野講 佢搵我的話我有時online都唔覆住
然後佢見到我online冇覆就會又講下其他嘢撩返起我

好多時唔係唔會珍惜 只係會向壞果方面諗 佢成日秒回都係想flirt我啫 咁係咪代表佢係對感情唔認真 鐘意玩玩下

已讀不回 無野講 大部分都唔係願意 但蟹真係唔係好識表達自己 初初同你認識去搵話題已經好吃力 自己生活好平淡 耐左就唔知有乜好講同唔識應你 我都係咁 好多時我都係逼自己唔開whatsapp扮未睇 事實係你send既果一下我已經知道

好撚啱
認真問 點溝蟹仔
我好盡力對佢好 佢都好多謝我對佢好
好似有好感但又好似冇好感

唔可以對佢咁好 前題係佢對你有FEEL
如果佢真係無搵返你 就要到你超主動

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好

好似對你有意思
咁有交帶

算啦 有啲嘢過咗去 返唔到轉頭
下個更可愛

嗯 忘記垃圾巨蟹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞