無人鍾意巨蟹座嘅人(2)

1001 回覆
42 Like 25 Dislike

唔可以對佢咁好 前題係佢對你有FEEL
如果佢真係無搵返你 就要到你超主動

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好
係咪被Friendzone

講多D 年紀個D
平時傾計模式係點

差4年好難講 特別係蟹仔 佢有可能真係淨係當你妹妹

對住蟹仔 如果覺得開始心淡真係要試下搏一鋪主動啲
好多時 我係蟹我都唔明其他蟹諗乜 我自己就唔會去追年紀太細既女仔
我廿四 都係識返啲加減一兩年既女仔 太細真係會當佢係妹妹咁看待

認真問 點溝蟹仔
我好盡力對佢好 佢都好多謝我對佢好
好似有好感但又好似冇好感

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好

講多D 年紀個D
平時傾計模式係點

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好

講多D 年紀個D
平時傾計模式係點

好多時 我係蟹我都唔明其他蟹諗乜 我自己就唔會去追年紀太細既女仔
我廿四 都係識返啲加減一兩年既女仔 太細真係會當佢係妹妹咁看待

認真問 點溝蟹仔

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好

講多D 年紀個D
平時傾計模式係點

認真問 點溝蟹仔

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好

講多D 年紀個D
平時傾計模式係點

認真問 點溝蟹仔

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好

講多D 年紀個D
平時傾計模式係點

認真問 點溝蟹仔

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好

講多D 年紀個D
平時傾計模式係點

認真問 點溝蟹仔

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好

講多D 年紀個D
平時傾計模式係點

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好

講多D 年紀個D
平時傾計模式係點

蟹仔的確鐘意姐姐 可能有戀母情意結
我聽蟹仔講過2個ex都是姐姐 有個仲要大佢5年
認真問 點溝蟹仔

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好

講多D 年紀個D
平時傾計模式係點

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好

講多D 年紀個D
平時傾計模式係點

蟹仔的確鐘意姐姐 可能有戀母情意結
我聽蟹仔講過2個ex都是姐姐 有個仲要大佢5年

我EX大我4年幾 但年紀就姐姐 心智就妹妹

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好

講多D 年紀個D
平時傾計模式係點

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好

講多D 年紀個D
平時傾計模式係點

唔會啦 口花花姐

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好

講多D 年紀個D
平時傾計模式係點

蟹仔表示prefer姐姐 兩個ex一個同年一個大兩年
追緊果個又係同年 細過我真係不了 姐姐級都已經成個細路咁 太細我怕好易有代溝

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好

講多D 年紀個D
平時傾計模式係點

追緊果個又係同年 細過我真係不了 姐姐級都已經成個細路咁 太細我怕好易有代溝

如果係思想成熟嘅妹妹呢
另一半係蟹仔,性格成個女人咁

唔好要囉

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好

講多D 年紀個D
平時傾計模式係點

如果係思想成熟嘅妹妹呢

成個人都要叻 行為上 仲要好識照顧人
巨蟹係咪對個個女仔都咁溫柔咁好
佢成日留意我著咩衫 留意我嗰日有冇唔開心
會WhatsApp問候我丶知我唔開心會氹番我笑
係咪對個個女仔都係咁

我初時都以為係對我有興趣 但好似真係其實對個個都係咁
毒撚唔好FF咁多

就係驚呢樣
之後因為工作關係要日日見
我唔想迫佢
你地講到巨蟹對個個都咁好
我覺得自己會諗多咗

成日都話巨蟹座係最好情人黎既~
到底想點呀? 係得就一齊唔想不如就拒絕啦~~~
個女仔覆我, 比佢考慮下先, 但又同我text......
咁即係點??? 唔該你要知我唔岩我係即刻stop架啦! 係可以既我就訓身.

到底你想點呀~ 天蠍仔表示完全唔明

巨蟹其實唔係最好既情人 但可以話係最好既丈夫/妻子

不斷考慮就正正係蟹仔蟹女既死穴 我都會不斷咁諗 到底對方係咪認真 定玩玩下?當我水泡咁點算

巨蟹係感情方面係傷唔起 傷過一次就變寄居蟹收埋自己 如果你真係下定決心 對佢係認真 俾小小耐性 令佢突破自己 佢就會對你好好 到時唔好又厭佢煩就得

坦白講 我唔知佢之前既情史 唔知佢被飛定飛人
你話巨蟹對感情認真 但我識佢時就有口花花flirt me
所以我先唔知佢係咪當我狗咁撚
我自己覺得 目前為止佢對我既印象係多男仔fd 對感情唔認真 所以遲遲唔敢行前一步
就算我依家表白左佢都唔信我 不斷想confirm我係咪真係鐘意佢
我其實都驚佢有錯覺覺得自己係水泡 但我究竟可以點做先俾到信心佢?

嗰啲fb好多仔留言 又合照嗰啲
其實巨蟹最緊要對自己有D自信...
咁就唔洗成日自己亂諗野

我蟹仔 同個台妹long D緊 佢牡羊
事實上係冇乜點確認過關係 當然我有表白過
但其實好多行為比好多情侶好得多
所以都唔會點介意 反正佢鍾意我 ha
佢做D咩我基本上都唔會點管佢
佢話要去飲酒 我都係話好阿
跟住自己去做其他野
反正唔理佢一陣佢就會自己搵我
佢有問過我點解可以對佢咁放心
我答佢 如果你會離開我 我再追你一次咪ok
見唔少蟹仔都好似成個女人咁
當然我唔否認自己有時都會有情緒化
但情緒既野真係去得好快
根本無需要去影響到身邊既人

當然我自己星盤係風象仲重過水象
基本上已經唔算好典型巨蟹了

我上升雙子仲大過巨蟹
曾經all in過一個人
俾佢帽左 之後復合 又再帽我

依家又復合 佢話佢會定落黎
但我都好驚會再俾佢帽
但我真係好愛佢 咁多年都仲好愛

你真係好撚蠢 無眼睇

如果係思想成熟嘅妹妹呢

成個人都要叻 行為上 仲要好識照顧人

唔通又只可以等巨蟹? 。。。。。。
有無咩我可以做到令佢覺得安心架

除左等 我覺得可以再行前半步既就係投其所好 令佢明白你係好有心同佢一齊
陪佢做下佢鐘意既事 可以令佢覺得你肯為佢付出

仲有可以細心啲記住佢講過野 扮下野 隔一排提返起可以令佢覺得自己係受到重視 呢樣雖然係萬用 但蟹係特別敏感呢樣野 令佢覺得你係好留意佢 對佢係好上心

其實佢講既野我唔知點解一次就記住,我都有提返,佢都問點解我都仲記得。 但係我無flirt佢:好似話因為我緊你lor之類既野。 因為我緊係覺得講完佢會避開我。。。。。。 如果係其他我無興趣既女仔我可以做到隨口flirt。。。。其實我都試過flirt個巨蟹女仔,但佢覆返我既message係完全無視講其他野。 咁又即係點?

咁樣其實好造作 仲會好易踩到佢底線
如果係我 比著我既話 我會話: 我都唔知呀 平時自己好無記性 但唔知點解會記得你講過既野

之後仲要拿拿聲轉話題 唔好俾佢係呢樣野留咁耐 呢啲算係小小心理學既技巧 類似潛移默化咁

點解仲要拿拿聲唔好比佢諗?😂

算係叫做利用蟹既特點 成日會諗野
如果你繼續停留 佢只係會諗 你係咪為左溝佢特登用呢啲技巧
反而你好快轉左話題 佢事後自己突然諗起 就會好容易有窩心既感覺

時間點上既問題

有料
巨蟹係咪對個個女仔都咁溫柔咁好
佢成日留意我著咩衫 留意我嗰日有冇唔開心
會WhatsApp問候我丶知我唔開心會氹番我笑
係咪對個個女仔都係咁

蟹仔冇興趣嘅就理都唔撚理架喇

但間唔中又問下係咩玩法

空姐絲打都追post幾密

因為對於隻蟹 我真係睇唔透
究竟係咪我自己FF 定其實佢都有興趣 不過唔敢開始

比蟹仔撚狗真係幾慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞