無人鍾意巨蟹座嘅人(2)

1001 回覆
42 Like 25 Dislike
點睇水瓶同巨蟹

無人理我地……
不如交流下?

都係好難拉得埋既一組

蟹仔用感覺去分析

水瓶就係用理性去分析

思考既方式好唔同 成日會有唔同既意見

簡單啲黎講啫係唔係幾啱key 要睇下蟹仔肯唔肯為你改變或者尊重你

禁你覺得我應該唔好去馬?

鍾意佢咪去囉真係吖星座係其中一個參考因素啫嚇我唔到嘅
蟹女
多仔表示對感情再無信心 做好自己就夠
蟹仔表示對感情再無信心 做好自己就夠
岩岩注册見到呢個post好想大家比d意見我.
天蠍仔既我, 1年前網上識左個巨蟹女仔. 初初只係諗住傾下計.
點知傾傾下傾左1年, 我先約佢食第一次飯. 佢係個好重視家庭既人.
我亦因為呢一點不知不覺鍾意左佢. 好唔直接咁表白左, 佢話考慮下.

你會問佢話考慮下, 其實已經比左答案, 我食左檸檬,事實上之後佢都無再搵我.
相反我就主動text佢,除左好親人式既噓寒問暖之外,傾計起黎都好閒話家常,無咩火花.(係我比唔到火花) 其實我係唔係應該要放手啦? 好攰. 但唔親耳聽一次: "sorry你係好人", 我又唔想放棄.

利: 我唔太信星座, 因為世界唔應該得12種人

一年 乜人都無晒feel啦係咪呀

係既。🤦放棄啦。。我好攰啦成日迫自己搵下佢

對住慢熱嘅人,一年其實好短㗎咋
唔同人應該有唔同嘅追求手法?

我同意唔同人有唔同手法.
如果巨蟹座嘅人話考慮下, 即係其實已經gg?
雖然係表白失敗, 不過我搵下佢傾計又OK. 點解你唔一口就直接拒絕我?
我好想move on呀

佢係會考慮吓 加油
唔係就拒絕咗你

我好希望佢爽快少少. 如果真係感動唔到佢不如佢一下打死我算.
但我真係好鍾意佢好顧家......... 我同佢食飯既時候比唔到咩火花佢.

巨蟹唔急得

純粹有興趣同好感嘅朋友

第一印象已決定
巨蟹女會搵你傾日常 佢做緊咩 有時連番到屋企都同我講 姐係代表咩

好似對你有意思
咁有交帶

純粹有興趣同好感嘅朋友

第一印象已決定

蟹仔點叫對人有好印象
其實我真係睇唔透蟹仔
同佢識左3個月 之前覺得大家都互有好感 因為日傾夜傾
又會講下曖昧野 佢又會帶埋我同佢班朋友玩
頭一兩次都係佢約我 但之後到我約佢就好難先肯出
到到最近佢有時會已讀不回我 明明之前就成日係又搵唔係又搵
佢成日會問我做乜叫春 但我又唔敢講其實係關於佢
到左尋晚我終於表白左 但佢睇完都冇乜表示
決定放手move on了

利申: 人馬

關於已讀不回 係因為有嘢忙緊
或唔記得覆 或覆緊其他人
不過就咁睇佢應該對妳失去咗興趣
如果唔係無咁難約 難約之前妳做過乜嚟

佢有時打波先會唔覆 基本上都係秒回
係有時講講下就會已讀不回
我約佢食飯都會出 但就冇試過約得成一個約會
我就係唔知點解會咁突然 可能佢覺得我同男仔玩得埋掛...

可能係喇 蟹仔好無安全感
少少風浪就退
對付要派定心丸
巨蟹俾人感覺似奶媽
巨蟹女會搵你傾日常 佢做緊咩 有時連番到屋企都同我講 姐係代表咩

好似對你有意思
咁有交帶

弱弱一問,其實巨蟹口中嘅安全感到底係乜嘢?安全感同信任有冇關係?我係天秤,啲巨蟹永遠都唔like我。。。
同巨蟹女分咗手係咪冇可能一齊翻?

難啲
蟹仔表示連自己都覺得自己好煩
我係蟹女
但係樓上講個啲巨蟹特徵我全部都唔係
究竟我係咪巨蟹?
不過我好難去中意一個人或者對異性有好感,好似永遠都唔會用真心去中意咁
係咪巨蟹特徵嚟?

妳有無拍過拖 受過傷?

無受過傷,宜家拍緊拖係初戀嚟,不過我都用左好長時間去中意佢。以前有見過其他男仔覺得ok不過係條件上例如樣幾好,但係只係停留係覺得ok,唔會有好感更加唔好話中意

的確會分得清愛嘅情度
巨蟹座既人咁顧家, 其實可以點做令佢地有好感?
關心佢地多d? 我同個巨蟹女仔識成年都係無咩火花.

第一印象已經決定咗
好難去改變
最近鐘意咗個巨蟹男
但唔知佢點諗
同佢日日WhatsApp 有時佢又讚下我咁
但同時又成日串我
其實巨蟹男點先叫對一個人有好感/鐘意人
利申雙魚女
雙魚好似同巨蟹唔夾

同巨蟹夾 不過巨蟹係咁
我成日都咁做
巨蟹對個個人都有好感
不過鍾意人呢
就十分老實 佢唔比你知 你永遠都唔會知
要入手嘅方法 要觀察佢
夠細心先明巨蟹諗乜
巨蟹係咪對個個女仔都咁溫柔咁好
佢成日留意我著咩衫 留意我嗰日有冇唔開心
會WhatsApp問候我丶知我唔開心會氹番我笑
係咪對個個女仔都係咁

巨蟹的確係可以咁做到
不過佢唔講 你點會知
睇得出佢都對你幾好
係咪秒回
巨蟹女仔話諗諗會唔會發展其實係唔係表白得太急?
如果佢地唔鍾意係表白失敗之後仲會唔會搵你定直接block左你?

對巨蟹 急就即輸
搵你可能會少咗或唔搵
因為唔想你誤會有得同佢拍拖
巨蟹唔安全唔行動 真
Kill me!

係咪要100% sure對方鐘意自己先會行動?

蟹仔表示
因為唔鐘意同人爭
如果唔sure就一定唔會去

已經開到口話鐘意佢但條友好似仲有保留
定其實你地會扮傻

扮傻都好叻
弱弱一問,其實巨蟹口中嘅安全感到底係乜嘢?安全感同信任有冇關係?我係天秤,啲巨蟹永遠都唔like我。。。

連覆都冇蟹覆你 好慘

安全感係來自佢對你嘅印象
如果覺得你可靠咪有安全感
即係個人老實 唔講大話 唔花言巧語 唔轉彎抹角 唔搵藉口

天秤座好似好易衰依啲
普遍巨蟹都唔鐘意依種
來生不再做蟹仔

連覆都冇蟹覆你 好慘

安全感係來自佢對你嘅印象
如果覺得你可靠咪有安全感
即係個人老實 唔講大話 唔花言巧語 唔轉彎抹角 唔搵藉口

天秤座好似好易衰依啲
普遍巨蟹都唔鐘意依種

多謝女神你覆我 天秤嗰啲係偽social ,內心其實好孤獨。
唔明啲巨蟹會當偽social為花言巧語,唔可靠。實情相處落其實好可靠,比較沉默,完全係2個人。
巨蟹係咪對個個女仔都咁溫柔咁好
佢成日留意我著咩衫 留意我嗰日有冇唔開心
會WhatsApp問候我丶知我唔開心會氹番我笑
係咪對個個女仔都係咁

巨蟹的確係可以咁做到
不過佢唔講 你點會知
睇得出佢都對你幾好
係咪秒回

接近秒回
有時秒回唔到只會係考試溫書時間
巨蟹女仔話諗諗會唔會發展其實係唔係表白得太急?
如果佢地唔鍾意係表白失敗之後仲會唔會搵你定直接block左你?

對巨蟹 急就即輸
搵你可能會少咗或唔搵
因為唔想你誤會有得同佢拍拖

ok。佢的確無搵我。咁我可以同佢斬纜啦~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞