無人鍾意巨蟹座嘅人(2)

1001 回覆
42 Like 25 Dislike
弱弱一問,其實巨蟹口中嘅安全感到底係乜嘢?安全感同信任有冇關係?我係天秤,啲巨蟹永遠都唔like我。。。

連覆都冇蟹覆你 好慘

安全感係來自佢對你嘅印象
如果覺得你可靠咪有安全感
即係個人老實 唔講大話 唔花言巧語 唔轉彎抹角 唔搵藉口

天秤座好似好易衰依啲
普遍巨蟹都唔鐘意依種

多謝女神你覆我 天秤嗰啲係偽social ,內心其實好孤獨。
唔明啲巨蟹會當偽social為花言巧語,唔可靠。實情相處落其實好可靠,比較沉默,完全係2個人。

明白嘅 但畀蟹嘅感覺係無畀個心出黎咁
利申:魚,非蟹

唉,好耐之前追過蟹女,發現真係2個世界嘅人嚟。我地天秤嘅作風就係一開始係一班人面前扮到勁social咁,其實就係摸索緊邊啲人比較適合自己,再慢慢入手。屌巨蟹就信以為真,以為我係啲好花心,firt人之類,對所有女仔都係咁。。。 總之就好無奈

巨蟹好睇唔起呢種人(雖然只係處理手法唔同,無話邊種好啲)
佢地覺得咁樣唔真誠,得返黎嘅關係都唔會真
一開始既印象認定佐係差,就好難再有彎轉

Agger
我男朋友係巨蟹座
我自己係個比較男仔頭既女仔 一向都係同男仔玩得埋啲
同佢仲係朋友既時期佢已經好清楚呢一點
後來一齊左之後 佢就管得越黎越緊
有時我同幾個朋友(都係男仔)一齊食飯 佢都會唔鍾意
其實我明白佢需要安全感 所以我已經減少左好多同男仔單獨出街 但始終都會見面架嘛 就避免唔到同男朋友有爭執
我每一次同朋友出街 男又好女又好 有男有女都好 都會主動同佢講左先 想比佢知我唔會隱瞞佢
不過佢始終都係唔安心 好驚我會比人搶走 我應該點做先可以令佢多啲安全感?
唔該各位巨蟹巴絲比啲意見

咩星座?臭雞座?
近排發現自己好似鐘意咗個天蝎女
雖然唔算識認識好耐
但感覺上同佢幾夾
佢對我應該都有意思

不過又驚自己一拍拖就亂諗嘢
真係唔知好唔好去馬

利申:ex係人馬
雖然唔算識認識好耐
但感覺上同佢幾夾
佢對我應該都有意思

真係唔知好唔好去馬

想知你同人馬一齊時係點 好唔夾?
雖然唔算識認識好耐
但感覺上同佢幾夾
佢對我應該都有意思

真係唔知好唔好去馬

一快一慢 應該好唔夾
巨蟹女話考慮其實佢諗耐啲係咪姐係會say no定係有絲打會say yes
雖然唔算識認識好耐
但感覺上同佢幾夾
佢對我應該都有意思

真係唔知好唔好去馬

一快一慢 應該好唔夾

完全唔夾
巨蟹女話考慮其實佢諗耐啲係咪姐係會say no定係有絲打會say yes

佢話要諗就真係要諗
樓豬最近識咗個巨蟹女

佢話要諗就真係要諗

唔比人地係想婉轉d拒絕你咩?
我識既一位巨蟹女一樣係咁覆我,比佢考慮下。

佢話要諗就真係要諗

正常蟹係唔會轉彎 唔鍾意就唔鍾意 未決定就未決定 唔會俾假signal
同過巨蟹女處於曖昧關係,佢平時都會主動對我有身體接觸,但係基本上都未試過單獨出嚟約會,有冇巴打覺得曖昧時間要幾長先最好,我唔識拿捏。

利申:我都係巨蟹
雖然唔算識認識好耐
但感覺上同佢幾夾
佢對我應該都有意思

真係唔知好唔好去馬

一快一慢 應該好唔夾

完全唔夾

佢話要諗就真係要諗

正常蟹係唔會轉彎 唔鍾意就唔鍾意 未決定就未決定 唔會俾假signal

我唔等得好耐啦~~ 😣

佢話要諗就真係要諗

我唔等得好耐啦~~ 😣

你要趕住追第二條女?

佢話要諗就真係要諗

我唔等得好耐啦~~ 😣

你要趕住追第二條女?

你好敏銳. 我之後識到個雙魚女仔, 平時whatsapp/見面既互動性高好多.
但係我真係忘記唔到識左成年既巨蟹女... 係5月20號比左個message佢之後, 我地又dead air左...... 好痛苦丫 一下KO我啦! 我只想專一D去同一個女仔相處.

大家覺得我應該點做? 再約多次面對面表白?

佢話要諗就真係要諗

我唔等得好耐啦~~ 😣

你要趕住追第二條女?

你好敏銳. 我之後識到個雙魚女仔, 平時whatsapp/見面既互動性高好多.
但係我真係忘記唔到識左成年既巨蟹女... 係5月20號比左個message佢之後, 我地又dead air左...... 好痛苦丫 一下KO我啦! 我只想專一D去同一個女仔相處.

無心就唔好追 放過個女仔啦
你真心鐘意佢就唔會發生呢種事 等唔到就唔好等啦
我睇落你根本係周圍搵水泡為拍而拍
雖然唔算識認識好耐
但感覺上同佢幾夾
佢對我應該都有意思

真係唔知好唔好去馬

有冇巴絲比d意見 好掙扎

佢話要諗就真係要諗

我唔等得好耐啦~~ 😣

你要趕住追第二條女?

無心就唔好追 放過個女仔啦
你真心鐘意佢就唔會發生呢種事 等唔到就唔好等啦
我睇落你根本係周圍搵水泡為拍而拍

咁我明架啦~

佢話要諗就真係要諗

唔鐘意咁之前又話要衝我
跟住一個屈尾十又話完全冇可能
玩咩呀屌佢老母

佢話要諗就真係要諗

唔鐘意咁之前又話要衝我
玩咩呀屌佢老母

係lor!!!! 我完全明空姐絲打既怒氣

佢話要諗就真係要諗

唔鐘意咁之前又話要衝我
玩咩呀屌佢老母

直接問本人啦 唔好講經
同過巨蟹女處於曖昧關係,佢平時都會主動對我有身體接觸,但係基本上都未試過單獨出嚟約會,有冇巴打覺得曖昧時間要幾長先最好,我唔識拿捏。

同巴打好似,而家又係同緊蟹女處於一個唔知咩既關係 手又拖左,攬又攬左,錫又錫左,佢之前同我講如果要名份,佢話要啲時間。但佢日日都whatsapp我同我報告行蹤,又關心下我工作忙唔忙。

同巴打好似,而家又係同緊蟹女處於一個唔知咩既關係 手又拖左,攬又攬左,錫又錫左,佢之前同我講如果要名份,佢話要啲時間。但佢日日都whatsapp我同我報告行蹤,又關心下我工作忙唔忙。

你就好啦

佢話要諗就真係要諗

唔鐘意咁之前又話要衝我
玩咩呀屌佢老母

直接問本人啦 唔好講經

巨蟹會講咩
我唔想做到咁cheap
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞