無人鍾意巨蟹座嘅人(2)

1001 回覆
42 Like 25 Dislike
我男朋友係巨蟹座
我自己係個比較男仔頭既女仔 一向都係同男仔玩得埋啲
同佢仲係朋友既時期佢已經好清楚呢一點
後來一齊左之後 佢就管得越黎越緊
有時我同幾個朋友(都係男仔)一齊食飯 佢都會唔鍾意
其實我明白佢需要安全感 所以我已經減少左好多同男仔單獨出街 但始終都會見面架嘛 就避免唔到同男朋友有爭執
我每一次同朋友出街 男又好女又好 有男有女都好 都會主動同佢講左先 想比佢知我唔會隱瞞佢
不過佢始終都係唔安心 好驚我會比人搶走 我應該點做先可以令佢多啲安全感?
唔該各位巨蟹巴絲比啲意見

無嫁 如果可以咪帶埋佢囉
正常都唔想比妳見 巨蟹唔撚蠢
知道其他男仔諗乜 不過係佢太驚青同無自信
同埋呢啲嘢好易發生 無人保證到
巨蟹會無安全感都係正常

其實我有提議過介紹佢識
但佢唔係咁想見我啲男性朋友 所以我都唔想勉強佢
你講得好岩 佢成日話「我知其他男仔想點架」
但係我覺得佢諗多左 真心唔覺得自己有佢講到咁搶手

問題係 妳唔係佢
佢唔緊張妳 就由妳出去玩啦
妳自己衡量啦
講就講咗 妳照繼續玩都無事
自己小心啲
點睇水瓶同巨蟹

星座上嚟講唔夾
比唔到安全感巨蟹

等我答你 我就係蟹仔同水瓶女
拍左4年拖 一開始會怪怪地 但只要乜都拎出黎講就乜事都無
So far 拍左咁耐嗌過一次交

咁老實講 星座呢啲信一半
都要睇埋性格人品嘅
你兩個磨合到咪好囉
祝福
好老實講句 大家有無諗過純友誼
巨蟹多數第一印象已經決定咗你嘅位置
我唔知其他係點啦 我就懶得搵朋友嘅
都係一時想搵先會搵 巨蟹會搵你
都係重視你嘅 最重要係咁多位
咪撚FF咁多啦 巨蟹唔會自作多情
我朋友就多 但係啲女性朋友都係純友誼
啲女性朋友成日話我 我無當過佢係女人
有個就識咗個幾月 話我已經派咗好人卡比佢
我心諗 .... 巨蟹點都係做朋友先嫁喇
比啲時間啦 要變位置需時 溝巨蟹真係完全唔易
因為太撚婆媽同多愁善感 比起正常男人
要用唔同方法去溝 咁多位加油啦
利申:好識睇人

識我嗰陣話要狗衝我 但之後唔衝又點計?
嗰時第一印象係咩位置呀咁?

第一印象係有興趣 之後應該識落咗
知道有嘢唔啱佢 只能做朋友 所以收咗手

有冇收得咁快
做朋友又flirt me

Flirt還flirt 點都係定咗妳形
好老實講句 大家有無諗過純友誼
巨蟹多數第一印象已經決定咗你嘅位置
我唔知其他係點啦 我就懶得搵朋友嘅
都係一時想搵先會搵 巨蟹會搵你
都係重視你嘅 最重要係咁多位
咪撚FF咁多啦 巨蟹唔會自作多情
我朋友就多 但係啲女性朋友都係純友誼
啲女性朋友成日話我 我無當過佢係女人
有個就識咗個幾月 話我已經派咗好人卡比佢
我心諗 .... 巨蟹點都係做朋友先嫁喇
比啲時間啦 要變位置需時 溝巨蟹真係完全唔易
因為太撚婆媽同多愁善感 比起正常男人
要用唔同方法去溝 咁多位加油啦
利申:好識睇人

識我嗰陣話要狗衝我 但之後唔衝又點計?
嗰時第一印象係咩位置呀咁?

第一印象係有興趣 之後應該識落咗
知道有嘢唔啱佢 只能做朋友 所以收咗手

有冇收得咁快
做朋友又flirt me

Flirt還flirt 點都係定咗妳形

有冇彎轉?
我同佢依家都冇再講野...
其實天蠍同巨蟹似唔似?
總感覺自己有好多巨蟹特點嘅
利申天蠍
點睇水瓶同巨蟹

星座上嚟講唔夾
比唔到安全感巨蟹

等我答你 我就係蟹仔同水瓶女
拍左4年拖 一開始會怪怪地 但只要乜都拎出黎講就乜事都無
So far 拍左咁耐嗌過一次交

多謝你
……真係一齊先再算啦努力中呀
巨蟹男係咪唔會追到人馬女

again,,,星座既野只係參考,,,人類幾千年文明, 唔通從來都無巨蟹match人馬咩?
其實天蠍同巨蟹似唔似?
總感覺自己有好多巨蟹特點嘅
利申天蠍

之前已經講過

兩個係好似

因為佢地都係水象星 天蠍對巨蟹既諗法係好清楚 無咁容易出現矛盾

唔係

Ex係人馬

唔係

Ex係人馬

人馬表示巨蟹是垃圾

唔係

Ex係人馬

人馬表示巨蟹是垃圾

人馬都係垃圾

唔係

Ex係人馬

人馬表示巨蟹是垃圾

人馬都係垃圾

人馬係咪會覺得蟹仔煩
男朋友係蟹仔
迷佢迷到仆街 鐘意左佢好多年
岩岩開始左無耐
成日扭佢計 希望佢唔會厭我煩
利申:雙子
成日比人話好似佢阿媽
成日提佢早啲訓早啲沖涼,飲水,帶遮。
同巨蟹一齊真係好似同個細路一齊咁
你唔可以好惡咁對佢 唔可以態度差 但要好嗲好姣咁對佢 佢就100%受落 真係好可愛 但有時當你有脾氣 惡喊啲咁對佢 佢就會十倍咁對翻你 有時都幾攰

唔係

Ex係人馬

人馬表示巨蟹是垃圾

人馬都係垃圾

人馬係咪會覺得蟹仔煩

唔夠爽快 要人氹咁

唔係

Ex係人馬

人馬表示巨蟹是垃圾

人馬都係垃圾

人馬係咪會覺得蟹仔煩

唔夠爽快 要人氹咁

人馬先要氹
你唔可以好惡咁對佢 唔可以態度差 但要好嗲好姣咁對佢 佢就100%受落 真係好可愛 但有時當你有脾氣 惡喊啲咁對佢 佢就會十倍咁對翻你 有時都幾攰

佢係咪報假數 蟹仔既情況正路應該係調轉

唔鐘意人姣佢 對方有脾氣果陣會唔知點算好 會唔識出聲
好聽比巨蟹照顧

佢係咪報假數 蟹仔既情況正路應該係調轉

唔鐘意人姣佢 對方有脾氣果陣會唔知點算好 會唔識出聲

同感。橫不講理既脾氣 蟹仔會等你嬲完先算 但如果係做錯事 就會成隻死狗咁
如果你係其他野唔開心 蟹仔或者會話問 幫到就幫 再好d可能會諗d野哄返你開心。
我係蟹仔我會係咁做但唔知其他蟹仔會點

好難入手

聞說巨蟹好顧家,但未識過唔知係唔係
利申:魚
巨蟹正仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞