無人鍾意巨蟹座嘅人(2)

1001 回覆
42 Like 25 Dislike
有時我搵佢佢又hea覆我
到我唔搵佢佢又自己走翻嚟問我做緊乜
之前同佢表過白但佢話唔想拍拖住 我驚嚇走佢就冇再提過 但佢都不時又同我講自己冇女 要a住grad之類
有冇人可以話我知到底佢想點
有時我搵佢佢又hea覆我
到我唔搵佢佢又自己走翻嚟問我做緊乜
之前同佢表過白但佢話唔想拍拖住 我驚嚇走佢就冇再提過 但佢都不時又同我講自己冇女 要a住grad之類
有冇人可以話我知到底佢想點

唔識佢真係好難單靠你講幾句分析

最基本應該對你無乜感覺 如果有feel就一早一齊左

如果再諗得仆街啲既就係覺得你唔夠好 但係又未搵到一個好既 想拖住你拎你做後備 呢句純9up 我都唔希望事實會係咁
弱弱一問,其實巨蟹口中嘅安全感到底係乜嘢?安全感同信任有冇關係?我係天秤,啲巨蟹永遠都唔like我。。。

連覆都冇蟹覆你 好慘

安全感係來自佢對你嘅印象
如果覺得你可靠咪有安全感
即係個人老實 唔講大話 唔花言巧語 唔轉彎抹角 唔搵藉口

天秤座好似好易衰依啲
普遍巨蟹都唔鐘意依種

多謝女神你覆我 天秤嗰啲係偽social ,內心其實好孤獨。
唔明啲巨蟹會當偽social為花言巧語,唔可靠。實情相處落其實好可靠,比較沉默,完全係2個人。

講中晒天秤仔心聲

I know that feel bro

對鐘意既人 底線無限退後

呢方面蟹係唔會 堅守底線 你唔掂到佢底線既時候乜都得 但係你踩到佢底線佢會做到好盡

蟹對甜言蜜語真係無乜追求 反而會有啲反感 以前個ex叫我老公果陣 我係覺得好肉酸同唔知點咁 最後直接叫佢唔好咁嗌我

蟹追求係實實在在 單純既愛 安安靜靜沉穩既生活
認真問 點溝蟹仔
我好盡力對佢好 佢都好多謝我對佢好
好似有好感但又好似冇好感
弱弱一問,其實巨蟹口中嘅安全感到底係乜嘢?安全感同信任有冇關係?我係天秤,啲巨蟹永遠都唔like我。。。

連覆都冇蟹覆你 好慘

安全感係來自佢對你嘅印象
如果覺得你可靠咪有安全感
即係個人老實 唔講大話 唔花言巧語 唔轉彎抹角 唔搵藉口

天秤座好似好易衰依啲
普遍巨蟹都唔鐘意依種

多謝女神你覆我 天秤嗰啲係偽social ,內心其實好孤獨。
唔明啲巨蟹會當偽social為花言巧語,唔可靠。實情相處落其實好可靠,比較沉默,完全係2個人。

明白嘅 但畀蟹嘅感覺係無畀個心出黎咁
利申:魚,非蟹

唉,好耐之前追過蟹女,發現真係2個世界嘅人嚟。我地天秤嘅作風就係一開始係一班人面前扮到勁social咁,其實就係摸索緊邊啲人比較適合自己,再慢慢入手。屌巨蟹就信以為真,以為我係啲好花心,firt人之類,對所有女仔都係咁。。。 總之就好無奈

巨蟹好睇唔起呢種人(雖然只係處理手法唔同,無話邊種好啲)
佢地覺得咁樣唔真誠,得返黎嘅關係都唔會真
一開始既印象認定佐係差,就好難再有彎轉

呢方面蟹係唔會 堅守底線 你唔掂到佢底線既時候乜都得 但係你踩到佢底線佢會做到好盡

蟹對甜言蜜語真係無乜追求 反而會有啲反感 以前個ex叫我老公果陣 我係覺得好肉酸同唔知點咁 最後直接叫佢唔好咁嗌我

Exactly 叫BB豬或者講我愛你個啲說話,蟹仔ex都會好反感 佢一句都不屑講
可能覺得真愛唔使講出口,成日掛係咀邊會好假
認真問 點溝蟹仔

唔可以對佢咁好 前題係佢都你有FEEL
如果佢真係無搵返你 就要到你超主動

Exactly 叫BB豬或者講我愛你個啲說話,蟹仔ex都會好反感 佢一句都不屑講

exactly the same
認真問 點溝蟹仔

唔可以對佢咁好 前題係佢對你有FEEL
巨蟹女會搵你傾日常 佢做緊咩 有時連番到屋企都同我講 姐係代表咩

好似對你有意思
咁有交帶

一開始果陣咪會囉 之後咪又係唔理

佢有交帶都希望你有交帶 你講佢知做緊咩蟹仔蟹女會好開心

我唔知係我錯過左個timing定點
初相識每一次都係佢主動搵我 又會問做緊咩訓未呢啲
我一路都唔敢太投入 驚自己鐘意左佢 結果都係守唔住
可惜 佢話同我冇可能 此情不再了

你覆得佢密唔密先
蟹真係好犯賤 易到手既野佢唔會珍惜 反而比多d未知數既野佢就會成日諗住

我多數秒回
但後期見到佢成日已讀不回/唔多野講 佢搵我的話我有時online都唔覆住
然後佢見到我online冇覆就會又講下其他嘢撩返起我

exactly the same

我既諗法就係 如果你覺得我係特別既 你可以幫我改個得你一個會叫既花名 但係唔好用呢啲懶恩愛既叫法

幾鐘意初戀ex成日叫我傻仔/低B仔 反而咁樣仲會覺得自然啲舒服啲
作為蟹仔 想問下其他同伴會點樣去了解一個女仔 除左chat
巨蟹女會搵你傾日常 佢做緊咩 有時連番到屋企都同我講 姐係代表咩

好似對你有意思
咁有交帶

你覆得佢密唔密先
蟹真係好犯賤 易到手既野佢唔會珍惜 反而比多d未知數既野佢就會成日諗住

我多數秒回
但後期見到佢成日已讀不回/唔多野講 佢搵我的話我有時online都唔覆住

好多時唔係唔會珍惜 只係會向壞果方面諗 佢成日秒回都係想flirt我啫 咁係咪代表佢係對感情唔認真 鐘意玩玩下

已讀不回 無野講 大部分都唔係願意 但蟹真係唔係好識表達自己 初初同你認識去搵話題已經好吃力 自己生活好平淡 耐左就唔知有乜好講同唔識應你 我都係咁 好多時我都係逼自己唔開whatsapp扮未睇 事實係你send既果一下我已經知道

好似對你有意思
咁有交帶

你覆得佢密唔密先

我多數秒回

好多時唔係唔會珍惜 只係會向壞果方面諗 佢成日秒回都係想flirt我啫 咁係咪代表佢係對感情唔認真 鐘意玩玩下

已讀不回 無野講 大部分都唔係願意 但蟹真係唔係好識表達自己 初初同你認識去搵話題已經好吃力 自己生活好平淡 耐左就唔知有乜好講同唔識應你 我都係咁 好多時我都係逼自己唔開whatsapp扮未睇 事實係你send既果一下我已經知道

唉 唔講鬼知咩 我第一感覺就是覺得佢對我已經冇興趣

好似對你有意思
咁有交帶

你覆得佢密唔密先

我多數秒回

本身唔信星座但中晒,唉,我都唔想嫁
好中意巨蟹溫柔又顧家
點解身邊一個巨蟹男都冇

認真

除非你係以結婚為前提去拍拖 如果唔係對住蟹仔都幾惡頂

為左家庭蟹仔可以去到好盡

我想以結婚為前提啊
想要顧家溫柔既蟹仔
好中意巨蟹溫柔又顧家
點解身邊一個巨蟹男都冇

認真

除非你係以結婚為前提去拍拖 如果唔係對住蟹仔都幾惡頂

為左家庭蟹仔可以去到好盡

我想以結婚為前提啊
想要顧家溫柔既蟹仔

我都想結婚 但俾人誤會我爛玩
識咗個巨蟹女 都幾啱傾 但係佢呢排考試 覆都冇覆我 唔知係因為佢想專心溫書定點

Same 好想搵佢
但又好怕煩到佢
本身有keep住日日chat 但佢讀書啲野煩 我覆完佢就已讀左我
好唔好搵佢好 蟹女們點睇

Pish

專心溫書就唔會想覆人
其實佢有睇你講咩 但唔想覆完之後你又覆佢 咁樣不斷輪回 所以到最後已讀不回算
等佢考完就會答你架啦
因為我都係咁樣成個幾禮拜未覆人
認真問 點溝蟹仔

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好
係咪被Friendzone
認真問 點溝蟹仔

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好

講多D 年紀個D
平時傾計模式係點
認真問 點溝蟹仔

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好

講多D 年紀個D
平時傾計模式係點

認真問 點溝蟹仔

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好

講多D 年紀個D
平時傾計模式係點

差4年好難講 特別係蟹仔 佢有可能真係淨係當你妹妹

對住蟹仔 如果覺得開始心淡真係要試下搏一鋪主動啲
好多時 我係蟹我都唔明其他蟹諗乜 我自己就唔會去追年紀太細既女仔
我廿四 都係識返啲加減一兩年既女仔 太細真係會當佢係妹妹咁看待
認真問 點溝蟹仔

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好

講多D 年紀個D
平時傾計模式係點

認真問 點溝蟹仔

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好

講多D 年紀個D
平時傾計模式係點

認真問 點溝蟹仔

佢有搵我
佢好多謝我對佢咁好

講多D 年紀個D
平時傾計模式係點

差4年好難講 特別係蟹仔 佢有可能真係淨係當你妹妹

對住蟹仔 如果覺得開始心淡真係要試下搏一鋪主動啲
好多時 我係蟹我都唔明其他蟹諗乜 我自己就唔會去追年紀太細既女仔
我廿四 都係識返啲加減一兩年既女仔 太細真係會當佢係妹妹咁看待

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞