發唔發覺大學入面總有一群毒撚係好落力去social

613 回覆
496 Like 16 Dislike
仲有隻扮social都算仲要厹先攞命
見個女人鐘意邊type就扮邊type
之前扮曬上進話自己至憎睇韓劇同舊登
又講到自己好型咁炒股交學費同高gpa
跟住狗衝第二條就話係韓迷
仲有咩功課都可以幫佢
事實上係吹出黎
條女on9比佢呃左都唔知

不過講真
起碼人哋呃到

仲有咩功課都可以幫佢
事實上係吹出黎

咁起碼有女俾佢呃到
做 oc都食到女
仲可以識到大部分ocamp嘅組女
btw點分內向/唔識同人相處/毒
睇樣?

係有樣睇
從第一印象,以至語氣,行為
你會feel到佢有一種同你所認識嘅正常人不同嘅「氣質」
應該就係所謂毒在骨子裏嘅概念
某類人往往會利用發表意見嘅方法,隱藏自己嘅「氣質」,但只要有一刻用唔到依種方法,例如比人串嘅時候,佢就會原形畢露
只要細心留意,掌握個一瞬間嘅狀態,要分就好容易
利申9up
毒撚有幾樣野入u注意

好多毒撚主要係社交講野問題
好多時講既野冇內容,人地唔識比反應
更有甚仲會得罪人,搞到人見人憎

再加上做埋d怪行為

以上稱為社交認證

認同
毒撚有個共通點就係價值低
冇自己興趣 缺少(異性)朋友 冇社交生活 行為怪異 等等
以上都係低價值既特徵
而當中社交生活呢一個criteria更加係佔最大份

喺一個社交場所裡面, 如果你識既人好多,
而果d人亦好樂意同你互動, 咁即係顯示出你係一個不乏社交既人
而呢d人通常魅力比較高, 容易吸引身邊既人同佢交朋友,
甚至喺異性面前既吸引力都會大大提高

相反, 一個毒撚去到邊都係邊緣人,
試問又點樣吸引到人?

愚見, 不喜勿屌

未必,有啲係好投入自己嘅興趣,然後淨係識一樣嘢,冇話題

大部份嘅毒撚都係鐘意動漫

我印象中八大都有動漫soc既

Sor 我表達得唔好
我既意思係:毒撚絕少有一d係可以引起共同話題既興趣
動漫、online game 呢d唔計係興趣,因為呢d興趣根本冇可能同人搭到嘴,尤其係識女仔果陣
毒撚有幾樣野入u注意

好多毒撚主要係社交講野問題
好多時講既野冇內容,人地唔識比反應
更有甚仲會得罪人,搞到人見人憎

再加上做埋d怪行為

以上稱為社交認證

認同
毒撚有個共通點就係價值低
冇自己興趣 缺少(異性)朋友 冇社交生活 行為怪異 等等
以上都係低價值既特徵
而當中社交生活呢一個criteria更加係佔最大份

喺一個社交場所裡面, 如果你識既人好多,
而果d人亦好樂意同你互動, 咁即係顯示出你係一個不乏社交既人
而呢d人通常魅力比較高, 容易吸引身邊既人同佢交朋友,
甚至喺異性面前既吸引力都會大大提高

相反, 一個毒撚去到邊都係邊緣人,
試問又點樣吸引到人?

愚見, 不喜勿屌

未必,有啲係好投入自己嘅興趣,然後淨係識一樣嘢,冇話題

大部份嘅毒撚都係鐘意動漫

我印象中八大都有動漫soc既

Sor 我表達得唔好
我既意思係:毒撚絕少有一d係可以引起共同話題既興趣
動漫、online game 呢d唔計係興趣,因為呢d興趣根本冇可能同人搭到嘴,尤其係識女仔果陣

ching sick ball
見過有個好撚慘
玩first impression 又話佢個樣似強姦犯
又話佢最似會偷阿婆底褲
個毒撚仲以為啲正面嘢會有佢 例如最想同邊個上床etc
點知嗰堆就一票都冇
最後玻璃心毒撚嬲咗成個camp

我個first impression 係似av男優係好定壞?申利大隻仔
見過有個好撚慘
又話佢最似會偷阿婆底褲
點知嗰堆就一票都冇

我個first impression 係似av男優係好定壞?申利大隻仔

汁男果d 仲衰
仲有咩功課都可以幫佢
事實上係吹出黎

不過講真
起碼人哋呃到

條女係蝗 你都啱?
見過有個好撚慘
又話佢最似會偷阿婆底褲
點知嗰堆就一票都冇

汁男果d 仲衰

睇人玩first impression真係好過癮 毒撚有自知之明都算 有d懶有型既on9仔心諗自己會有好impression 咩會想同你扑 做男朋友 滿心歡喜 點知出結果 得強姦犯 男人死哂都唔會選擇佢 果d 塊面個表情 黑到
見過有個好撚慘
又話佢最似會偷阿婆底褲
點知嗰堆就一票都冇

汁男果d 仲衰

睇人玩first impression真係好過癮 毒撚有自知之明都算 有d懶有型既on9仔心諗自己會有好impression 咩會想同你扑 做男朋友 滿心歡喜 點知出結果 得強姦犯 男人死哂都唔會選擇佢 果d 塊面個表情 黑到

有次玩first impression 揀邊條女係公廁 有個比人揀完出黎之後塊面黑撚曬
仲有咩功課都可以幫佢
事實上係吹出黎

不過講真
起碼人哋呃到

條女係蝗 你都啱?

見過有人只係同group一齊做pj
無啦啦玩人地頭髮 條友見條女無特別拒絕就繼續玩
最尾個堂present完仲約個大陸妹去荃廣
仲想yo其他組員一齊去(觀察左一排本身互相唔識)

條友係追左人一年又幫人做功課又盛
個感覺條女唔鐘意佢
佢係返學就差啲意摸身摸勢
我懷疑平時佢冇得摸
仲有咩功課都可以幫佢
事實上係吹出黎

不過講真
起碼人哋呃到

條女係蝗 你都啱?

屌你老母玩頭髮同性騷擾有咩分別
似痴漢厹多d 個厹同大陸妹咩樣

天作之合 四助毒撚樣
仲有咩功課都可以幫佢
事實上係吹出黎

不過講真
起碼人哋呃到

條女係蝗 你都啱?

屌你老母玩頭髮同性騷擾有咩分別
似痴漢厹多d 個厹同大陸妹咩樣

天作之合 四助毒撚樣

四眼
見過有個好撚慘
又話佢最似會偷阿婆底褲
點知嗰堆就一票都冇

汁男果d 仲衰

有次玩first impression 揀邊條女係公廁 有個比人揀完出黎之後塊面黑撚曬

有次玩first impression揀邊個最gfable,有個冇票黑曬面,下個投票係邊個最有可能孤獨終老,條女今次中左,個樣笑笑口,但係feel到佢嬲到痴撚線

證明毒撚同太柒都唔應該玩ocamp
見過有個好撚慘
又話佢最似會偷阿婆底褲
點知嗰堆就一票都冇

咁真係慘咗啲嘅 惱羞成怒都正常
自信毒撚好鍾意大聲講啲唔好笑既笑話之後自己講自己笑 好難頂 唔想俾人知我同呢班人上堂
利申 CS 上親堂成間computer lab都一大浸毒味

我本身讀bba 有次reg左科cs讀 一上堂即刻覺得係兩個世界
cs學生完全係大學入面既異類
讀u反而仲毒左,以前中學都有女埋身,去到薄扶林,個環境逼你一係social,一係就究極毒撚。

我係後者
見過有個好撚慘
又話佢最似會偷阿婆底褲
點知嗰堆就一票都冇

汁男果d 仲衰

有次玩first impression揀邊個最gfable,有個冇票黑曬面,下個投票係邊個最有可能孤獨終老,條女今次中左,個樣笑笑口,但係feel到佢嬲到痴撚線

證明毒撚同太柒都唔應該玩ocamp

公廁你個樣夠淫有身材先做到架 可以係一種讚賞 但相反一d被嫌棄/壞既形象 真係睇到我好開心 佢地好嬲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞