發唔發覺大學入面總有一群毒撚係好落力去social

613 回覆
496 Like 16 Dislike
真係眼見好多人一上大學就成個人變晒
有個識左十幾年既frd本身中學毒毒地 一上到大學變到勁mk
睇到佢啲相覺得好陌生
話說個時玩department 既o day,
組入面有一個超級毒撚
(戴眼鏡,哨牙,著polo恤,仲要攝衫個隻)
個晚係以鬼屋做主題
入間房之前,組爸組媽叫我地一男一女pair up。
跟住個毒撚行埋個女仔隔離,
話:「不如我地同組啦。」
個女仔即刻扮聽唔到,毒撚繼續問多一兩次,
佢都繼續扮聾咁款

最後個女仔即係拉住個正常樣既男仔
大大聲咁話自己有組啦
條毒撚個樣sad到爆
毒撚有幾樣野入u注意

好多毒撚主要係社交講野問題
好多時講既野冇內容,人地唔識比反應
更有甚仲會得罪人,搞到人見人憎

再加上做埋d怪行為

以上稱為社交認證

認同
毒撚有個共通點就係價值低
冇自己興趣 缺少(異性)朋友 冇社交生活 行為怪異 等等
以上都係低價值既特徵
而當中社交生活呢一個criteria更加係佔最大份

喺一個社交場所裡面, 如果你識既人好多,
而果d人亦好樂意同你互動, 咁即係顯示出你係一個不乏社交既人
而呢d人通常魅力比較高, 容易吸引身邊既人同佢交朋友,
甚至喺異性面前既吸引力都會大大提高

相反, 一個毒撚去到邊都係邊緣人,
試問又點樣吸引到人?

愚見, 不喜勿屌
你地講緊果啲係咪樣衰毒撚

靚仔毒撚點睇?

靚仔毒撚係人地會睇到你個樣 而去撩你 你唔識得應人
樣衰係因為你真係樣衰人地望都費時望

到底毒係原罪定樣衰先係原罪?
毒撚有幾樣野入u注意

再加上做埋d怪行為

以上稱為社交認證

認同
以上都係低價值既特徵

而果d人亦好樂意同你互動, 咁即係顯示出你係一個不乏社交既人

試問又點樣吸引到人?

愚見, 不喜勿屌

未必,有啲係好投入自己嘅興趣,然後淨係識一樣嘢,冇話題
毒撚有幾樣野入u注意

再加上做埋d怪行為

以上稱為社交認證

認同
以上都係低價值既特徵

試問又點樣吸引到人?

愚見, 不喜勿屌

大部份嘅毒撚都係鐘意動漫
毒撚真係切忌有自信
我都有個毒撚同學分享下,中學個時有條友比人排斥(佢生得好樣衰同成日淫笑),咁我覺得佢幾慘下,可憐佢同佢講下野,點知佢當左我係佢珍貴嘅朋友,畢左業成2年,周不時sd whatsapp比我叫我出去玩,仲要係兩個人咁gay,同條友相處悶撚痴線,最後block柒左佢
我都有個毒撚同學分享下,中學個時有條友比人排斥(佢生得好樣衰同成日淫笑),咁我覺得佢幾慘下,可憐佢同佢講下野,點知佢當左我係佢珍貴嘅朋友,畢左業成2年,周不時sd whatsapp比我叫我出去玩,仲要係兩個人咁gay,同條友相處悶撚痴線,最後block柒左佢

你都幾pk

除咗依點唔認同
利申 非gay, 但係入咗大專之後都成日兩個麻甩佬一齊吹水溫書

你都幾pk

我都唔想咁,當你嘗試過同佢相處耐左就知佢幾on9,成日sd埋d 9唔唔搭8嘅話題過黎,過左中學去到新校園仲係一個新朋友都識唔到

你都幾pk

我都唔想咁,當你嘗試過同佢相處耐左就知佢幾on9,成日sd埋d 9唔唔搭8嘅話題過黎,過左中學去到新校園仲係一個新朋友都識唔到

大學生活改變唔到佢
你快樂過生活 我拼命去social
完全冇去social 過
玩過一次ocamp 但個文化太on9
出黎reu都只係鳩吹冇內容 不了
反而人地以為我好social 成日去蒲 但其實我放學就返去

頂我都係

Yr one有玩ocamp 但reu過一次就冇再去過 本身份人毒 唔識點搭嘴傾計

佢淨係同你出街
即係代表喺佢心目中,你好重要
人地想同你深交,你反而block左佢...
睇你平時都係果d串柒柒、郁d就睇唔起人果類人架喇
睇左咁耐我都唔係好明
毒撚玩ocamp係為左脫毒
但又有人話毒撚點social都係毒撚
咁毒撚係點形成?由毒撚變普通人又係一個咩過程?

睇得出啦呢d
由外毒到入面果d注定比人笑同無視
好中 身邊圈子有個覺得好煩
學勁多野又夾band又跳舞又彈琴
但樣樣都係學得一半
跟住又講埋啲野又唔好笑又懶係幽默咁
仲要成日扮係專家咁話我教你呀
其實想同佢講 屌你好心咪扮mk
明明係毒撚又死都唔認
佢地好多以為自己脫到毒,又染髮又買mk杉,但始終陣味係散唔到

脫毒應該由心而發
而唔係執左個外型就算
毒撚有幾樣野入u注意

再加上做埋d怪行為

以上稱為社交認證

認同
以上都係低價值既特徵

試問又點樣吸引到人?

愚見, 不喜勿屌

我印象中八大都有動漫soc既

佢淨係同你出街
即係代表喺佢心目中,你好重要
人地想同你深交,你反而block左佢...
睇你平時都係果d串柒柒、郁d就睇唔起人果類人架喇

錯,講真我唔介意佢樣衰
但係佢性格太唔識得同人相處,我一開始都有接受佢,但係到最後都係頂佢唔順,你唔係我你緊話我pk啦,你試下同佢相處幾日睇你點...
有個戇尻仔厹中同上年入咗poly hd
成撚日喺度reu reu
又po埋哂啲上莊相懶係social咁, 以為佢洗到底
聽啲fd講返原來只係做OC位
重要聽佢講返識唔到人
條友因為傾莊走哂堂, 變相freeride人
搞到人又識唔到, 仇家多咗幾條友, gpa又爛哂

佢今年入咗hkcc asso
不過又懶勁上poly啲莊 eg 羽soc
當然最後都係做OC啦
雖然佢第一個sem又未至於爛grade
但係佢連yr1 entry req都meet唔到, 走唔到
相反另一個留班中同啱啱好meet到req
攞咗offer, 依加可以打哂飛機
見到都有啲諷刺

Hd轉asso?你話唔係on9都冇人信啦

Poly HD悔終生,HKCC更稱心
有個戇尻仔厹中同上年入咗poly hd
成撚日喺度reu reu
又po埋哂啲上莊相懶係social咁, 以為佢洗到底
聽啲fd講返原來只係做OC位
重要聽佢講返識唔到人
條友因為傾莊走哂堂, 變相freeride人
搞到人又識唔到, 仇家多咗幾條友, gpa又爛哂

佢今年入咗hkcc asso
不過又懶勁上poly啲莊 eg 羽soc
當然最後都係做OC啦
雖然佢第一個sem又未至於爛grade
但係佢連yr1 entry req都meet唔到, 走唔到
相反另一個留班中同啱啱好meet到req
攞咗offer, 依加可以打哂飛機
見到都有啲諷刺

Hd轉asso?你話唔係on9都冇人信啦

Poly HD悔終生,HKCC更稱心

識另一個戇尻仔hkcc asso轉hd
因為佢好勤力都係得3.3
毒撚有幾樣野入u注意

再加上做埋d怪行為

以上稱為社交認證

認同
以上都係低價值既特徵

試問又點樣吸引到人?

愚見, 不喜勿屌

我印象中八大都有動漫soc既

我係個小部分咁點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞