20/21 Grant Loan & Non means 討論區 (4)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike

呢到應該有得睇返之前果d statement

我搵到la 但係有d好似唔係逐個月出(好似我圈起左個d)
想問係咪有幾多cap幾多比佢就ok
結單月內如果無交易既話就可能唔會出statement

好似你個case咁4月份statement第一行應該就係
11 Feb .................B/F BALANCE
wfsfaa d人會識睇, 所以有幾多交幾多就得
本身仲搞到r曬頭睇唔明想點 唔該曬大佬 連登有愛
想問吓如果呀哥啱啱開始做咗幾個月嘢,但係一直都冇keep開糧單咁我應該可以點樣交佢啲收入證明
連埋聲明書交返/ 係佢未出信叫你補交資料之前
交返以下其中一項
1. dl返份app. form, 填返補充資料 或
2. 用張白紙heading補充資料寫明有咩要改
一定要寫明有野改, 就咁交返冇報嘅資料一樣當漏
pin有
收入自述書就OK
好!唔該晒巴打
屋企人冇keep月結單,截至3月31嗰個銀行貨幣結餘 填多啲會唔會出事
俾錢銀行攞返啲月結單,亂填到時又係要你補交
19老豆唔肯去搞,我可以代佢銀行攞?
一定要本人
唔使計loan?
唔洗睇,永遠唔準
生活費貸款係第二樣野來,同學費冇關係
照上網申請
想問下如果申請grant loan
係咪第一間自住樓唔計落資產? 第二間先開始計?
求好心人解答
搵唔到見證人點算
想問如果搬左出去住 冇證明
咁係咪要照填同屋企人同住?
如果唔係 咁佢地收入駛唔駛填?
另外,有用學資處個試算機,計完之後嘅第一行’’估計用以支付學費的助學金額’’係咪佢大約會批嘅資助金額?個數準唔準?
除非財政獨立/ 非常特殊嘅情況(eg, 家暴)
其他情況, 就算同父母唔同住,都要填返

入啱哂資料, 個試算機就準
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞