20/21 Grant Loan & Non means 討論區 (4)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
1. 會出信
2. 唔洗另外申請, 除非你中途放棄/ 被拒絕申請tsfs/fasp
點解搵唔返?
如果唔記得可以去銀行比錢拎返交易記錄
但佢得我個名就搵到學校交錢?
想問如果我填家人收入嗰度填多左(計埋強積金筆數入去)但我已經submit咗。咁我係咪應該要喺交文件嗰陣另外寫封信交上去同佢解釋?
想問呢我個銀行戶口今年6月先開 咁我洗唔洗比啲咩證明文件佢睇?

同埋city好似無寄入學通知書比我咁我用student status得唔得?
我係cap aims個版student status比佢
nlsft第一期就要學費截止日隔幾個禮拜 學資處先會過數 咁第二期洗唔洗等咁耐?
想問ching知唔知係點處理?因為我都因為late drop咗 學資處要我比返佢
係呀 5000蚊會係學費扣 學資唔會扣你個5000 會照比返你
唔該曬
另外想問,Loan果邊我喺9月8號先網上遞申請+交曬文件
而學校果邊要30號前交學費,會唔會有機會遲過30號先知道我申唔申請到Loan?? 如果會嘅話,我係唔係要自己俾左錢先,之後等學資處退??
唔好意思,麻煩曬大家
基本上間間u都有得defer學費的
睇下你邊間 因為city就一個制搞掂 有啲u就要交文件證明
Defer成功就唔洗比住先
想問張聲明書既size本身已經超過左5mb 想問點樣upload上去thx
打電話問咗佢
佢話正常上一年唔會帶到今年
所以要還咗畀佢先
或者你可以揀喺資助扣
但係咁樣會耐啲
再打畀計算組話佢知今年多咗一科
睇下佢點處理

我都係今日先寄咗本票比佢
諗住過兩日再打過去計算組
想請問讀緊書嘅細佬妹申請中學嘅學生資助同我申請fasp,兩樣資助同時申請得唔得?有無話會影響申請結果?
唔該你
唔該哂巴打今日已填
🙏🏻

申請再derfer學費,學校唔覆我
中學學生資助即係書簿津貼?兩樣可以同時申請,亦唔會影響兩邊嘅申請結果
係呀,同埋車船津貼。咁就好啦,唔該曬
批咗?
原來要申報現金!?
屋企有幾千蚊現金點算...
for應急用冇攞過出嚟
完完全全唔記得咗
五千蚊樓下好似唔計,有份嘢教你填
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞