20/21 Grant Loan & Non means 討論區 (4)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
師兄係咪係學資處做?可唔可以TG搵你問少少野?
係,讀到大專程度(絕大多數)已經係成年人,想要錢又申請唔到grant就唯有搵part time 來賺錢
你可以留TG, 睇下有冇學資處嘅巴絲打搵你

巴打你個名我已經記得
由問有冇實體form到有冇得用mouse簽聲明書
每個step都問一次

建議你睇完pin, 再爬哂4個post
應該可以解答到你大部份問題
除非係你覺得自己個情況非常獨特
有啲好特別嘅問題想問, 先留tg問啦
請問TSFS既loan係過數落自己戶口定係學校?
自己
再無知一問 學費42100
當TSFS批左$12100 non mean就批晒全部$42100
申請貸款果陣可唔可以拎TSFS果$12100
另外non mean就申請剩返果$30000咁樣?

Sor for 1999
我想問下如果已經交左網上申請後先發覺有幾樣交件暫時俾唔到/唔記得報,可以點同佢講番?仲可唔可以用番補充資料?
係啊
grant批完之後,假設批50%grant比你,你就會有21050既grant,而剩低既學費21050就會以免入息審查貸款額既形式比你借
寄/放落投遞箱補返
咁我申請non mean果陣筆錢係咪:
(學費總數-grant-loan)??
定係non mean申請拎幾多都得
Sorry 唔係好明 麻煩晒
佢話三個禮拜內有係咪真係要等足三個禮拜
可能唔止三個禮拜
non means 加 學費grant 最多等於全年總學費
請問報TSFS
我之前讀IVE HD 有INTERNSHIP 3個月 +
今年暑假去左做3個月FULL TIME
洗唔洗報? 或者交入息證明
事關網上申請唔見要填自己收入
同埋已婚非同住兄弟姊妹係咪唔洗報?
第一次報TSFS 唔該各位巴絲
想問依家搞既話會唔會太遲
講緊grant
我見pin message話年底先deadline 但上學資處睇又話今個月18號就截止 同埋想問佢話要2019.4.1到2020.3.31既結餘 係咪要去銀行問 我見上網搵唔返 無曬紀錄
而家網上銀行應該睇得返過去7年既月結單喎
但我上匯豐網上銀行淨係show到8月13號既 可能我自己再搵搵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞