20/21 Grant Loan & Non means 討論區 (4)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
今年推得好快
春風巴/樂巴睇吓上個po置頂有無嘢要加/改, 搞掂就再pin
想問下親身去稅局拎紀錄係咪要申請人親身去?
大致上內容都冇乜問題
好懶做整合呀, 改野呢啲
上個post未答嘅, 有需要可以再問多次
係, 捉伊因好常見
打去問: 1878022
我都想知可唔可以學生代父母親身去
因為我喺上年late drop咗一科
所以有另一科上年冇讀到留到今年先讀
咁佢學費嗰度上年就減咗嗰科嘅錢
但因為今年要讀返嗰科所以都係要交返
啱啱收到封信佢話因為上年收嘅學費少咗
所以要收返嗰科嘅錢同一部分車船津貼
想問下如果同佢講我依家嘅情況會唔會唔收返
定係要等佢今年完咗睇返學校收嘅學費先畀返我
9月櫃位個booking FULL左,但係我要係9月21日之前交.
我諗住入定哂D貸款文件入個公文袋(公文袋係咪要寫住 交貸款文件)
之後將公文袋投遞係學資處既投遞箱.

巴打 咁樣得唔得?
ps 今日打左好多次電話比學資處了 成日都線路繁忙
依家連提款都問咁q煩既
未夠18歲既話佢係咪會比支票去學校?因為我聽我個fd講未夠18&生活比支票去學校
學費&生活費
有冇人知電子錢包點樣揾返個日嘅結餘????
想問下如果已經俾咗第一期學費再申請NLSPS嘅話 第一個sem嘅學費係咪會退翻我嘅bank account 另外要幾耐先過到數 同埋NLSPS係咪俾咗第一次資料就ok(如果冇漏的話) 使唔使再填彌償人嗰啲
8月30已經寄左去補充資料
但今日收到信話未收到
而家郵局幾時先寄到好怕寄失或取消我資格
我都係甘,最後我都係選擇親手去交入箱到🙈
袋要寫你個申請編號&身分證&你交咩文件
建議大家可以SEND EMAIL查詢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞