20/21 Grant Loan & Non means 討論區 (4)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
兩點去就一定有籌,不過就可能等好耐

我建議3-4點去比較好,5點打後就唔好去了
同埋想問下如果老豆漏咗一個戶口未報,而喺收到補交文件信之後再申報返得唔得架?我之前明明再三問佢仲有無户口未報又話無,結果係佢唔記得咗

其實我咁樣係咪死梗啦⋯⋯好想喊 屋企已經好窮 如果grant都批唔到,都唔知點算好
感謝
學資叫我補文件
如果星期六日去長沙灣嗰邊冇開都可以好似旺角咁塞入個箱就ok?
另外想問有冇人試過fax補交 有冇話要點樣寫返紙上
想問下我申請完Tsfs喺full grant
想借埋loan應該係申請邊個計劃thx
tsfs
你封信有講點攞loan
學資叫我補文件租約
屋企情況複雜,我同阿媽住嚮朋友度沒簽租約 呢種情況可以點算
我仲未收到確認文件事宜張野 上面寫幾時發放貸款個通知係咪唔正常
其實你去咗櫃台交貸款文件未
想問下有無巴絲試過成功late apply NLSFT架
真係好撚驚
網上寫住deadline係5/10 但我最早7/10先可以搞掂個銀行户口開始搞網上申請
打過去又長期唔通 而家乜都做唔到
佢到時唔批嘅話真係仆得街
交晒
就係所有野交完
佢個職員即場出埋張確認文件事宜
之後叫我留意會唔會抽中打比我

我到而家都未知佢幾時會比第一期
關於deadline問題請睇pin
唔會打比你,最多打比彌償人做抽查,而且唔係個個都打
想問下借grant loan邊部分要還?
1,學費助學金
2,學習開支助學金
3,生活費貸款
loan 要還
deadline之後先申請得唔得
FASP齊資料後,係咪真係足兩個月先有結果?
有無巴絲今年已經批左grant可以參考吓
好,唔該晒巴打
係寫啱保單no. 就OK, 價值會幫你計
大部份保險都會每個週年日, 出一份週年通知書
唔見咗搵返保險公司客戶服務部拎
唔建議問經紀, 實鳩up話冇耍走你地
睇得哂名、戶口no.同全部交易記錄就得
3. 交齊唔= 過到入息審查
自己試下係SFO個試算機計下, 如果計到0, 咁就肯定appeal唔到
讀音樂嗰啲都好多
都係學校定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞