20/21 Grant Loan & Non means 討論區 (4)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
想問點知可以證明到自己財政獨立?
想問下借loan如果過左交文件deadlind仲可唔可以補交
想問下如果想申請晒grant+loan,有無話申請邊樣先好啲?聽人話好似個次序有啲講究
社工證明
唔好意思,想問如果申請Loan嘅話,留位費$5000學校會唔會退返當我Loan埋
我唔知道有冇理解錯呢$5000應該會喺sem1學費度扣除,可以算係sem1學費嘅一部分??麻煩曬
姐喺我交晒所有野 都喺0000 都唔洗通知?
TSFS黎講, 你未申請grant點知佢批幾多loan比你
fm有野問

想問下 我申請grant loan ,佢話啲錢會直接寄比學校。咁佢係咪會識扣埋之前jupas $5000留位費先交? 如果佢唔會咁做,咁我係咪可以搵學校退番之前比的 $5000留位費?

sor for 1999
學習開支獎學金係連埋學費一次過比定分開比架
同時俾
non mean先岩 打錯
檔案上限得嗰20mb係唔係on9定係個個都係郵寄過去
我想問抽查一般會唔會打俾見證人架
Jupas嗰五千蚊留位費,係學費嘅一部分
佢直接入落學校戶口,學校會refund返5000蚊俾你
你apply non mean就會咁做
thx ching 使唔使同學校個邊申請refund?
定佢自己識搞? 因為交non mean form 個陣有填到自己個銀行戶口
想問問 呢個 宿舍津貼發放嘅比例係同grant一樣?定係要full grant先攞到?
啱啱整戶口冇月結單,張提款卡冇名,入數紙嗰名有*,non-means嗰戶口證明文件點算(下星期二deadline)
想問申請grant 交曬資料但無寫每項交易內容佢會唔會寄返俾我叫我寫返?
同埋grant唔批係唔係會自動批non mean?定要另外申請?
個戶口好多個存入都搵唔番來源 可以點拆
借貸款 之前打左電話嚟確認彌償人嘅身份
啲錢大概幾耐會過到嚟我ac
月底要交學費 好驚趕唔切
你喺大學嗰面有冇填到你銀行戶口號碼,有就佢自動refund,冇就喺校網填返
pin有
冇得再defer交學費/ 冇錢交學費就申請non means先
次序唔會影響你最終得到嘅資助/ 借到嘅錢
唯一分別係申請non means要行政費
無錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞