(請廣傳)已經有唔少香港人被遣返香港,英國LOTR懶人包ver.5

427 回覆
799 Like 20 Dislike
Push
D人咁都屈落燒山到
無做足功課就去9成係無腦藍絲
請問點撚樣聲大夾惡呀?有話去到英國唔學英文?

依家講緊有急需政庇既人呀?係咪唔識英文就唔去得?去就係蝗呀?去到再學就係聲大夾惡都on9

英國都未撚出聲唔畀政庇人,你喺度幫人落閘做乜柒呀

屌柒義士唔識英文又去英國既人你又可以令人睇得起你啲咩呀
好多睇D唔睇D, 睇標題但唔聽內容就走過去.
push
點呀,究竟你有無睇過Home office 份嘢架 難怪啲濕鳩KOL咁易老點到人,你哋個個都唔睇原文,好難唔中伏架喎

that they have BN(O) status – a BN(O) passport is not required as Border Force Officers will be able to access the majority of historical records, although holding current or former BN(O) passports may make the process quicker

https://www.gov.uk/government/publications/hong-kong-bno-visa-policy-statement/hong-kong-british-national-overseas-visa-policy-statement-plain-text-version
某個timing會filter,請問邊份文件寫明?
我淨係知攞ilr或者入藉要考試
仲有我依家唔係講緊bno,係講緊有需要但無bno又唔識英文果班人
雖然我覺得呢班人似係白撞中國人,但假設真係有同路人係呢種情況申請政庇,政庇有冇呢個filter我唔知,但就算有都會畀幾年時間人學

至於東歐,依家都脫歐啦,唔識英文既東歐人申請就可以有五年居留之後攞ilr啦
唔係我想像,係英國班港僑講架
佢哋話香港人唔洗驚英文唔好喺英國生存唔到,因為東歐人直頭唔識英文都生存到
推...
去到嗰邊冇聯絡羅貫聰, 鄭文傑嗰D?
你都幾好笑,講到好似你有水晶球咁見到人地去到外國落地生根都唔會學英文咁
同意你個point
英文唔掂去到肯學咪得 點解要屌人蝗
英國出個咁嘅Offer俾人 人哋願意接納 知道未必個個識英文 都鼓勵人哋學英文
佢就屌鳩人唔識英文就唔好返香港
屌人去就蝗 專撚制到
始終香港母語真係唔係英文喎 大把人英文差啦 屌你讀書屎既人就要俾你叫蝗 做連登仔口中嘅正統香港人好撚難呀
咁低能怪得邊個
讀書屎=被逼勇武
曾同學, phd表示: ???
想表達咩?
如果乜都無做過連表態都無,又無bno,又唔識英文,咁就真係蝗
呢啲case政庇都未必批

其實香港長大好難一句英文都唔識,同埋你諗住過英國,英文唔好點都會學定幾句旁身,所以我覺得俾人遣返似中國新移民
真係有緊急需要,又唔識英文無bno點都諗台灣先
我識一啲人真係啲啲英文都唔識 但好黃
你問樓主
香港人去到英國但係唔識用英文溝通,真係好肉酸
natural selection
social proof
yes no thank you sorry呢啲都唔識?
就算真係唔識,去英國前都學定幾句簡單英文,政庇同話自己唔識英文呢要翻譯呢幾句至少都要識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞