(請廣傳)已經有唔少香港人被遣返香港,英國LOTR懶人包ver.5

427 回覆
799 Like 20 Dislike
唔鐘意世柒一回事
但LOTR世柒真係講得幾清楚
其實唔易,而家疫情好難話旅行
建議都係直接同佢講LOTR
咁如果我話探朋友呢?
我真係有朋友住英國 可以提供地址
唔識英文就要留返喺香港,你都on9
有需要走既就可以走,人地國家肯畀政庇又關你咩事?
聽藍絲KOL?
你遲啲收到有效bno仲要用特衰入境???
入境果刻已經可以lotr搵工租樓啦
因為我係一個人過去先 未知幾時先會寄返本新嘅BNO嚟
我屋企人喺香港 11月先走
我咁急過去 係因為想睇吓可唔可以開到戶口先
屋企人都有BNO 要搞埋香港啲手尾先過去
你先on撚9,去到迫住用焗住學會學得識有咩問題呀?
以前啲中國人俾人賣豬仔去美國夠一句英文都唔識啦
最後咪又識講

你一野就假設人地去英國唔會學
咁佢改去德國政庇係咪即刻又唔蝗呀?

咁黃台仰原先英文夠唔係好啦
咁點解你唔假設佢幾廿歲人一句德文都唔識英文又唔好去到德國都唔會學呀?
我用英文同德文比較,係因為你話人地唔識英文都去就係蝗呀嘛
用返你個on撚9邏輯,黃台仰唔識德文都去德國都係蝗啦
咁最多答你可能得
始終移民官隨時有權唔比你入境
但都係果句,你有BNO資料既,囉定直接入境時用LOTR入好過
以樣野英國政府講左可以
但係我未有實體bno
得online 嘅application 顯示being processed
係咪都可以當係 so called 嘅bno 資料?
最重要係你有無呢個身份,你話你本嘢係HMPO嘅,要同你查有幾難,LOTR啦
依家啲人番番工處理快左好多
Email問野一日就覆到
你睇清楚LOTR點申請未?
你有囉過BNO就用得
我理解力弱 唔明
我真係有bno只係唔見咗 已經申請返 但online application 嗰度仲係顯示being processed

咁LOTR佢都一樣要check我bno資格 有咩分別?
你真係無睇過home office既資料
LOTR唔一定有實體BNO先比你
你有申請過BNO,home office有你資料一定查到
如果有BNO想用LOTR過去使唔使申請咗先? 定直接過去入境嗰陣講?
入境既時候要求
戇鳩?
你係咪覺得人地以後都唔會學得識英文?
係咪香港學唔識去到就一樣會學唔識?
咁以前70年代新界啲牛屎佬都唔撚識英文啦,佢哋去英國咪又學得識?
都仲未講大把東歐人夠唔識英文咪又喺英國搵到工生存得到
唔識英文咪做藍領囉
份document講到明willing to learn English if you don't have enough English abilities
即係係某個timing會有filter
唔會畀你過咗5年繼續唔識英文都照畀你ILR

東歐人可以繼續係英國住都喺因為EU嘅freedom of movement
兩件事唔可以就咁比較
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞