(請廣傳)已經有唔少香港人被遣返香港,英國LOTR懶人包ver.5

427 回覆
799 Like 20 Dislike
其實特衰冇父母BNO照點解會FF人地唔當你係支那人呢
其實得, 你答佢之後坐EURO STAR過法國
大家真係忘記咗當時做義廚既人同埋擋警察既掃地呀伯你地係咪分化L,吹收入高(但去到會少幾成)、有儲蓄、識英文先有機會走
咁好笑中英都唔識就走過去感覺似係藍屍廢老
英語能力係客觀事實嚟

香港地絕對有機會俾你學基本英文

你廢到連基本英文對答都做唔到 話知你擋撚過百鳩隻狗

英文垃圾到咁好心你去台灣啦

過往戰績咁撚彪炳唔該你直接申請政治庇護啦
仲 B 乜撚野 NO

係咪掛住個義字就唔撚洗用腦

光環大到可以無視人地國家用緊咩語言呢 ?

屌你要講到人地英國無話唔俾呀 犯法呀依家
咁我無野同你講啦 祝你好運囉
真啊
口語唔好一件事
但至少都識用google translate啊嘛
我不嬲都唔支持隨街阿豬阿狗 掃地劏豬都可以移民歐美

真係做過野有危險嘅係難民另計

拉低哂移民嘅質素 影響形象

從來移民都係講錢 年紀 技能 外語能力

否則就真愛同讀書

點解呀 ? 因為你移民係去貢獻國家架

唔係係人地獎勵你去享福呀

咁你無條件貢獻點呀

過主囉
落雨又落雪 ching真係講得啱喎,“英國都未撚出聲,你係度幫人落閘做乜”

HO請咗你做代言人?唔識英文代表會識國語可以去台灣?照你邏輯,英語國語都唔識就抵撚死留返係香港啦
你仲叻,拉低移民形象

人地俾個逃生門你走難,個個以為自己攞2千萬既移民
Good luck
我唔係講緊我只係有良知有公義心既人都唔會好似你咁諗
關良知心義乜事 wtf ?
俾人呃
香港人英文都唔識有無攪錯呀
好簡單,你諗下你唔知自己係咩人(男女老少有冇錢有咩能力都唔知),只知自己有BNO同想脫離港共魔掌,你會希望有人set條咩線去俾你地入境?(甚至人地宜家都無set咩線,但你係心入面已經幫HO落咗閘)

依樣就係對每個人夠唔夠公義既問題(veil of ignorance)。
無撚嘢呀?香港人唔識英文仲大大聲你食屎啦
英國移民官同海關出晒名好挑剔嘅, 各位要小心應對。佢地絕對有權遣返你回原居地。
邊個youtuber 水鳩人地

去果班係唔係廢老多?
正常都知下年先開放申請
講公義 ?

香港有戰亂 ? 第三世界 ? 有饑荒 ?

有幾多個 % 嘅香港真係生命受照威脅

陣間落咗波你仲有份工要返呀

有飽飯有暖衣

人地 d 真難民都未排到 你講公義 ?

知唔知有幾奢侈 ?

BNO visa 唔係公義

係利益 因為英國想要香港人嘅技能同錢

正正就係建基於唔人人唔平等唔公義先輪到你班香港人移民

仲講公義 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞