(請廣傳)已經有唔少香港人被遣返香港,英國LOTR懶人包ver.5

427 回覆
799 Like 20 Dislike
我真係笑撚左,BDTC??
個感覺就好似我拎張明代銀票去增值支那寶咁
11月諗住去有bno
係咪買單程機票申請LOTR都無問題?
定買單程已經比香港海關問到口啞啞
有無諗過申請working holiday visa過去
如果有LOTR好似仲簡單啲?
真係有人去?
方便長租地方住,lotr要等到你拎咗bno visa先長租得
可以俾錢ihs health surcharge, 唔駛買六月個月保險,可以用nhs
搵工方便少少咁囉,你有兩年居留
唔駛買return ticket
肯定你入到境 用兩千蚊嚟確保你入到境咁囉
下 我一直都以為LOTR係等如拎咗BNO visa咁
只係俾啲人未到一月就搞得
係「等於」嘅,不過你白紙黑字嘅居留status依然係俾你六個月咋嘛。
如果你例如十二月搵到想住嘅地方,你都只可以短租住先。
health surcharge就我覺得係幾重要嘅...... LOTR底下你睇醫生就要當係遊客咁俾錢,不過當然啦LOTR嘅話你有保險
唔識講英文又揸特衰,九成係蝗
翻譯員唔係叫translator 囉Interpreter
由頭都尾都講緊BNO
我比較想知呢個post係發生咩事
感謝整理
我都唔明
即係d人無BNO淨係渣特衰都照去左話做LOTR?
咁樣唔deport你就奇啦
心諗咪臭係...一野沖過去連基本資料都唔睇下?有冇咁誇
人地講到明係BNO年尾定下年就可以搞bno visa 而家去到可以申請LOTR黎做住野先
除左伴侶 18以下子女之外 邊有提過非bno都搞得lotr

定係某d人以為過到去無bno就LOTR
有BNO就BNO VISA咁撚on9下嘛
幫朋友問
如果老豆有BNO,而個仔OVER 18,而無BNO
過去英國讀書,話學費老豆出已經當佢係dependant?
你唔好幫英國政府僭建得唔得,反正都係過去讀書,肯定搏一搏拎BNO visa好過攞student visa。
你覺得佢地連TRANSLATOR口唔識, 又會識講Interpreter?
再簡單D, 直接尻叫ME NO ENGLISH, HONG KONG!
" ( 指自己 ) Me Hong Kong, ChiNa kill me, ( 指 officer ) you help me, now ! "

講個真相出嚟俾人圍屌

成班大種乞兒講到,仲以為香港人依家日日比共產黨用燃燒彈轟炸緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞