(請廣傳)已經有唔少香港人被遣返香港,英國LOTR懶人包ver.5

427 回覆
799 Like 20 Dislike
你肯定嘅攞本過咗期嘅BNO去我諗都得
吓乜真香港人18歲以下嘅會唔識英文嘅咩?!
回程
酒店 (住宿)
走去聽細柒鳩噏,自己攞嚟
好多..................
如果真係後生既去,我估一句半句英文都嘔到出黎呀?

Er er my english er er is no good er er translate plz
人地話係聽燒山
佢講過有心走既話就得 識人無錢最後都留到係外國(類似依個意思 實際點講唔記得)
大把讀中文中小學既英文都好差, 我以前都係讀呢D學校既
講明下年先開始
呢班人就急任離棄香港做乜撚?
雖然HMPO話可以只帶廁板,入境英國再核實BNO身份,但果啲無續廿年嘅大帝都應該諗倒,口講無憑,佢個系統都換過唔知幾次,佢話無你紀錄,唔通你咬佢咩. 單憑一個身份證冧把去核實BNO身份,就算得都有排等啦. 之前仲有啲聰明仔話慳返護照錢,話一直用廁板係英國.

要咁心急著草嘅就早幾年申請護照啦, 千幾蚊都唔捨得. 咪當交幾千蚊機票錢上咗寶貴一課囉.
啲人一緊張就乜都唔識講 同埋好多都唔識或者唔知有得Request
咪就係無準備囉.

唔識講咪好似林奠咁,準備定份稿,識英文嘅即場照稿讀. 唔識嘅,成份稿俾移民局阿SIR睇
其實申請bno visa 既時候都suppose 要做返申請bno 要既程序架啦,唔係以為隊本廁板就証明到呀
可廁板入境 (claim as 旅遊),
之後英國境內renew BNO
之後再出境, 用BNO再入境
即係點?啲人冇bno都去?邊個咁傻鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞