(請廣傳)已經有唔少香港人被遣返香港,英國LOTR懶人包ver.5

427 回覆
799 Like 20 Dislike
咁I don't know都係同thank you yes no 呢啲差唔多lv既野,點都識啦掛
https://streamable.com/jdbd1f
終於搵到條片
驟眼睇落啲infomation冇乜問題
似喺班人自己炒車
都唔可以排除有五毛搞事
全世界都叫人有需要就快啲走既時候,幾時見過有人叫英文唔好就唔好去英國?
唔識英文去咩英國
連英文單字都講唔出 仲衰過東歐移民
無生命受威脅
果啲喺海邊發現既case咩嚟架
條友唔知瞓左幾耐
如果係投資移民、去進修,的確係要準備好少少,但而家係走難過去既話仲有好多時間慢慢裝備自己?我唔知你咩背景係咪好清白,過幾年走甚至唔走都無所謂,但有人的確係急住走,仲有時間慢慢準備?
引用19 名言:中國那麼強大,七百萬市民,人人愛國,去歐洲乞米呀?
老實講LOTR唔知會唔會俾港豬/蝗/蠢老鼠玩爛
下 要push
我係針對有人留言話唔識英文唔好去英國既人嚟講
唔識英文諗住去英國學定幾句到時對答用係應該既
連呢啲都唔準備就真係抵鬧
Push
如果有睇果份文件,人地第一句係因應共黨在港實施港安法同破壞咗一國兩制先俾你過去。

“The decision of the Chinese Government to impose its national security
legislation on Hong Kong is a matter of deep regret to this Government.This legislation and its strict implementation constitutes a clear breach
of the 1984 Sino-British Joint Declaration, undermining the “one
country, two systems” framework. It cannot be ignored.”

可能佢地覺得實施國安法香港人更安全:o一國兩制無被破壞,政治威脅唔係威脅
蠢老鼠果次係冇明文講到明
呢次有rules唔同
我係同你班撚樣講

呢個世界大把人生活長期生活喺戰亂 饑荒 持續接受緊政治迫害中

呢 d 人喺我眼中先係真正嘅難民

而唔係好似依家大部分香港人咁工照返 豐衣足食 肚滿腸肥

少部分真係有確切危險嘅手足另計 佢地真係需要政治庇護

但絕大部分香港人呢一刻係無受確切嘅政治迫害

講緊急 香港人根本未夠班
咁你留係度
當然啦,19嗰句係贈俾被deport嘅人睇,唔使咁認真
唔跟guidelines, instructions真係冇得怪人
可能根本連成個policy statement都冇睇過
我一早行正常移民途徑啦

等你班撚樣咩

廿鳩幾年前香港已經玩完

睇撚住個政治威脅廿鳩幾年惡化都唔醒水 唔預備走

邊個責任
你當自己邊個?
幫人話事決定咩人可以去
惡法唔係迫害?驗dna都唔係迫害?
其實係
連最基本home office個page都唔睇
信埋果d懶人包比人deport,除左i feel sorry之外都唔知點講
我不停重複咗幾次

香港教育俾哂機會你學習基本英文

點解都仲可以咁差 ?

無人駁到呢樣野 淨係一味講其他唔關事嘅野

事實咪就係 d 人放棄咗裝備自己嘅機會又認

即係懶呀 廢 唔讀書呀
柒撚到
咁都唔識睇啲條款 仲要賴鳩啲傻閪KOL
影撚衰晒 難聽啲講一定係果堆冇出過力參與趕運動嘅死港豬嚟

聽到有著數就痴又唔睇細節
學十二年又點?有啲人唔鍾意讀書就係唔鍾意讀書,關基唔基礎咩事?
黃台仰既例子就係話畀你地知零基礎都可以學得識
仲有係有條友留言話唔識英文去英國就係蝗,我先用黃台仰做例子反駁佢,條友個邏輯就係咁,類乜比錯誤

呢度好多巴打講過好多唔同既野,你喺度講巴打們由始至終點點點毫無意義
我上個reply答左我係針對啲人話唔識英文唔好去英國既問題呀
你連我講緊乜都唔知,你就唔好學人搭嗲啦on9仔
差咪差囉
但人地去唔去英國唔到你話事呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞