(請廣傳)已經有唔少香港人被遣返香港,英國LOTR懶人包ver.5

427 回覆
799 Like 20 Dislike
啲手足又無BNO一定要走人,好多都唔係讀好多書,唔係都唔洗一定去勇武
老柒都未必純粹係支那蝗
有d 23yr old + 既都真係英文盲咁

我朋友俾人R 副簽, 條友連果張副簽form 同文件清單都唔識睇

呢種人, 心態同150隻蝗冇咩分別
咁要明白一樣野,去台灣要準備二次走難,唔係人人都信民進黨無限連任,仲未計支那發癲攻台既機會
好撚柒啊
push
LOTT同5+1都無福利拎,點做蝗蟲

兩件事好似無咩關係喎
講緊緊急情況,唔識英文又無bno唔去台灣咁去邊
就算真係驚台灣要打仗,都唔會係一時三刻既事,去左台灣再計劃去其他地方都得,小車手果班人都係先去台灣再去加拿大啦
一野沖去英國真係似中國人居多
install google translate落手提電話
隊個鏡頭落去段嘢到translations即刻出嚟啦
英文又唔掂最basic嘅IT又唔掂仲點生存呀
英文唔識咪去到英國先學囉
蝗乜春呀?佢無bno但有付出就可以攞政庇架啦
黃台仰夠唔識德文去德國啦,唔通又蝗呀
on9
香港由小學開始教英文, even 幼稚園開始學
學左十鳩幾年都學唔倒簡單一句 request translator
你覺得佢會幾廿歲人去到英國先學?

你拎個係香港地要自己去搵堂上先識既德文黎同國際語言比係做咩事姐?
喂老細你d 邏輯有冇弱d 呀?
所以點都好,有本bno在手最穩陣,無論有無過期都好。充足準備係入境嘅關鍵,否則就唔好怪人哋隨時彈返轉頭。
Asylum 同 translator 都講唔出, 不如死撚左佢算數啦
讀咁多年書一句英文都講唔到? 你留番係香港食屎算9數啦
英文單字都講唔到個就自己死埋一二邊含撚啦
英文都唔識睇
去到都係等餓死
重點喺要有bno status先可以申請bno lotr。有HKSAR護照唔代表你有bno status。
去英國基本對答都要翻譯
我有bno但已過期 已申請返 being processed

打算9月中用特衰護照 遊客簽證入境 stay 半年
等到下年1月喺當地申請bno visa

但淨係買咗One way ticket 會唔會都大機會被遣返?
我已經book埋Airbnb
你以遊客身份想逗留咁長時間你點解釋?
咪就係旅遊 英國咁大
會唔會唔信我
入境嗰時 佢無問你點解得one way ticket 咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞