(請廣傳)已經有唔少香港人被遣返香港,英國LOTR懶人包ver.5

427 回覆
799 Like 20 Dislike
首先,唔係有生命威脅先講公義,其次,宜家係講緊你個人有冇公義。你自己有唔公義既諗法講唔過就拉去人地國家層面幫人地諗利益

再講,一個國家開放俾難民就一定係人道問題,某程度上同公義有關。俾唔俾移民就同利益有關,但宜家係移民定走難呀,你儲咗二千萬未呀?
乜撚野個人唔公義諗法
你 up 乜鳩 ?

香港人有乜野難要走 ?

你生命受威脅 ? 咩難 ?

你講緊乜野
個英文試只考聽同講,相等於IELTS 4分左右
五年時間日日聽英文,唔係縮喺中國城 點會學唔識
吾係返祖國咩?
我出聲係因為睇唔過眼有人係度扮代表人地英文好唔好,想去邊都唔關你事。想走但英文又唔好既人唔可以去到學?去到學快啲定留係香港學快啲?

“英文唔好就唔好黎”,有咁既諗法既人,都唔會有咩公義心之後巴打問咪答囉

睇黎,連登講抗爭唔係真係有公義心,而係港共影響自己利益先出聲
個人唔公義既諗法已經答咗你,你唔明?有需要我可以再講白啲

香港人有乜野難要走?
你唔係認真問掛?
係香港出世連英文都唔識,英國唔係佢應該去既地方,根本個心都唔係果度
我心中,英粵不嬲係香港人母語
新加坡無人唔識講英文
咩人來
我點打字又關你咩事呀?係咪管人打唔打縮寫又型啲呀,on9
人地麻煩又點?有搵你幫咩,又ff人地去銀行開戶口同搵工困難
真係咁艱難又唔見啲唔識英文既東歐人生存唔到?

仲有,英國都未對政庇落閘你就幫英國講咩香港是你家叫人返去
開名啦屌你老母
其實係,香港人suppose有嘅優勢嚟,而且揸BNO唔識英文真係唔好攞岀嚟
如果遣返果班係高危人士
狗一早報哂新聞通哂天啦
一睇就知藍絲扮野搏入到境
push
麻煩唔好ff係英文唔好先會幫英文唔好既人講嘢啦
有需要就應該去,不論識唔識英文
如果好似你咁講要裝備好先去得,黃台仰點解又唔裝備好先去德國?
佢去到德國都有積極學德文,依家都講得好好啦
英文都唔識去英國把撚
唔識英文就要食屎你都on9
咁講
我唔理你入咗英國之後會遇到乜嘢事啦
但係你點都要過border control㗎嘛
LOTR又好claim asylum又好點都要同officer有communication
規矩又唔識comminication又做唔到又唔識即場request translation嘅話根本就係捉蟲囉
除非你唔claim LOTR等到visa approval之後先去咪少好多機會撞車
呢度一路都係講緊request LOTR呢件事
英國開放畀咩人去英國洗唔洗問過你?
移民?咁你係有二千萬投資移民定係醫生護士n展呢啲人地缺少既人才呀?
喺度扮代言人你都過主啦
似係飛過去既人自己搞錯,又自己傳開咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞