(請廣傳)已經有唔少香港人被遣返香港,英國LOTR懶人包ver.5

427 回覆
799 Like 20 Dislike
屌你好心依D咁撚重要既野咪信班youtuber啦
細柒成日講野講到 over 晒 , 聽到出晒水但原來係假料 , 中過幾次招就無再聽佢
有名你叫港豬啦
其實而家英國唔比特衰護照入境定點?
比 但係你要證明到
1)你係travel purpose (有來回機票,酒店)
2)有BNO Status 可以申請LOTR
世界上總有啲聰明人覺得廁板係無人不知無人不曉嘅香港護照. 以為全世界唔識分英國國籍有幾多類, 但一定識分紅廁藍廁綠廁, 邊隻免簽邊隻落地簽.

依家嘅情況咪就係咁. 準備功夫唔做,老奉以為出到去指下自己個鼻人地就知佢乜料. 以為人地一定有齊自己嘅紀錄,反而自己完全證明唔到.
老燒無話過無BNO 去得過。成班友閱讀理解有問題。(有BNO 就未必走 vs 無BNO 就想走。)
講開,我7月頭去send email問status,到依家個半月都未覆返我
唔係[居留], 廁板六個月係[停留], 無居民身份.
燒山一直都係話有bno既去英國
冇bno有專業技能既去美國
冇bno冇專業既就等加拿大澳洲既plan
唔自己fact check又聽啲唔聽啲就飛左去英國咁on 9怪得邊個
我估有, 遞解出境一定有紀錄同原因.
但若果本身有BNO應該唔影響下次入境, 只不過今次柒咗啫.
有無LINK?
呢d又冇bno要既係asylum,唔係lotr
Pushhhhh
揸BNO可唔可以出境?會唔會被入境處留難?
英國係用人名記錄bno資料,香港身份證號碼對佢哋嚟講其實一啲都唔重要。

其實無證在手,而又急走,咪去英領攞etd囉!即刻知有定無!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞