(請廣傳)已經有唔少香港人被遣返香港,英國LOTR懶人包ver.5

427 回覆
799 Like 20 Dislike
呢d 人應該係藍豬黎架啦
最近多左好多無資格既人白撞
你因為政治威脅就可以走
人地就唔可以因為政治威脅而走,要有確切迫害先可以過去做難民
點樣支那人法呀?攞綜援定攞公屋定走去殖民英國清洗人地文化?
bno本身就係英藉,支那人本身就係香港人咩

我話到事就 reject 哂班友啦

如果話唔到事就唔可以屌嘅唔該你記住乖乖地收聲咪屌共匪
你話唔到事架
識唔識中文

正常移民途徑
英國開呢個BNO visa就係負返對香港人嘅責任,承擔返聯合聲明失敗嘅結果,俾港人有途徑獲取居英權。

如果學你咁講利益、利益同利益,點解無資產同入息要求?點解入境時唔洗識英文?我唔係話人哋叫你去做大帝,而係話人哋講得十分清楚,你去到肯做嘢,肯學英文,IELTS有4就俾公民資格你。英國其實大可以繼續話一國兩制有效運作,理得你班香港人去死。你所講嘅誅心論、做嘢一定要有著數論係非常荒謬。

當然,佢可能係想香港人補充脫歐後勞工來源,但並唔影響BNO visa有呼吸就俾你去嘅事實。
依家bno同政庇都係正常途徑
都仲未講遲下cukc平權途徑
英國唔開條途徑畀你走,你都係走唔到呀
咁幾好呀 過幾年就見到今日英國做呢個決定有咩後果

Good luck

Good for you
既然你都知你話唔到事啦,咁你有咩實際行動做出嚟令自己可以話事呀?喺度好嬲好嬲有咩用呀?

香港人話唔到事所以會出嚟抗爭,唔係好似你咁淨係得屌
唔識無資格去英國
唔好影衰香港
其實宣布幫BNO 到依家都有一段時間
真係有心走既人都會有心學英文掛
一兩個月密集咁學 基本對答都做唔到?Translator都唔知係咩?小學學職業名都有教啦
唯一解釋 一定係白撞既藍絲
我下個月有offer去英國讀Master,究竟應該用BNO LOTR入境,or 申請tier 4 student visa?

利申:我一月會申請BNO Visa
ching夠誠實,好過假仁假義出黎攞彩,我無野講
係呀,到時係6年後。要生存要做野既點都學識1,2句英文,唔識講唔識睇我都唔知佢果6年點生存。但唔係好似你咁,宜家唔識就唔使去啦
你都冇fc
會唔會係佢哋自己get 錯?-,-
你唔好唔夠人講就block人HO都講咗無語文要求,佢係話你有意願去學習英文咋,仲要check都係5年後。究竟講緊要英文得先過去既人係咪先係唔識英文果啲

“demonstrate a commitment to learn English in the UK where appropriate – on
entry, there will be no English language requirement but applicants will require a good knowledge of the English language if they choose later to make an
application for settled status (indefinite leave to remain) after five years;”

係分化L同五毛先係度吹要帶幾多資產同英文要咩程度先好過去。

你鍾意就block埋我啦證明你唔容得下認真討論,其他聲音咋
喺香港讀十二年學英文既環境會同喺英國日日耳濡目染嚟得有效率?
你喺度假設人地之前唔學之後都唔會學得識有咩意義呀?
佢都學唔識最後咪過唔到個英文試攞唔到ilr囉,用bno 5+1既話,你喺度幫人擔心做乜啫
有人話唔識英文開銀行戶口同搵工困難,我先用東歐人同老華僑唔識英文都生存到嚟反駁,人地生存到就得啦,你理撚得人住邊做咩工呀,關你咩事呀?
藍領工搵啲華人僱主做住學徒洗撚牌咩?學幾年師同學幾年英文再考試唔撚得咩?唔考試做一世學徒又唔得咩?藍領得呢啲咩?做廚師送外賣都要考牌咩
喺度幫人擔心咁撚多都唔知做乜柒
唔好玩啦,先唔講黃台仰有政治人物呢個身份去報牛津呢個課程有加分作用,咁李東昇呢,佢都一齊去德國,佢無報過牛津喎,要喺德國留底德國政府對難民德文有要求架,人地咪一樣喺德國學緊德文生活得好地地

你喺度叫人唔識英文唔好去英國你先喺度害人呀
唔讀書就代表去到英國唔會學英文,goodest logic
你喺度幫人擔心到時考試做乜柒啫,分明就係叫人唔識英文唔好過去啦,仲想狡辯
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞