歡迎啲想砌模型嘅巴絲入黎 (41) 一二一二捉住你隻手教你砌模型

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
有冇比74104更加細既銼刀
74104用落似400番
新手想問下,如果想玩車模,有冇網站睇下有咩款㨂?
我都唔見左一件
好彩四四方方都仲可以自己搭返
長谷村有d車模真係有個車模跟
https://www.hobbyco.com.au/H52168
求意見

想換過個水幕抽油箱,因個柯作抽油箱漏到成地水, 跳制燒撚左屋企幾樣野...黑撚到唔想講,新房買左新家具煩左我幾日差個好既抽油箱

有無人用過mini2 或 md?
我見md 平D 加強版有得放水...
mini2 有配件拉長,又好似pro d

我唔撚再買平野,好撚驚漏水
來吧,一齊黎用模能研者啦 包唔會漏水
好耐冇貼作品

家下 我d模型 好多剪完 噴好 散收收咁 就掉返入袋

跟住 冇無啦啦 又噴下隻 d件又散收收 掉入袋

有d未痴水貼 買左蝕刻片 又未痴
做左8成 又擺埋左

有冇巴打都係咁
做做下 又整下第隻 又擺埋一邊 搞到 成個月都未起到一隻
我隻EVA RG 應該差唔多 起完
希望 兩日後 有圖
噴左透明珍珠色

上面可唔可以滲線

會唔會化開?
終於搞掂 搞咗我幾十個鐘 第一次噴外甲(平時都係Gun metal尻噴關節外甲素組) 第一次白色位遮蓋噴灰做層次 第一次用Real touch marker做陰影舊化 得個六支鱷魚夾 出入後樓梯不下數十次
噴層光油上去之後再做應該好啲?
呢隻d甲實唔實,會唔會一郁就跌?
Gp系列既機都好正
我諗緊噴唔噴好 因為我rg 想板噴
6支 聽到都傷心一次過買多D啦
開心好多

我家下 100支 就覺得爭小小
上半身連接核戰機嗰個位好鬆 不過接駁位我用AA加厚左就冇呢個問題 膝頭甲同埋腳趾位都有少少不過唔算嚴重 最大問題反而係個盾好易甩
香港買鱷魚夾好貴 不過死死地氣買多咗廿支準備搞我隻GTO Rx78
買夠50支啦
20支好可憐

我都係10支變30變50 最後100
其他巴打 重多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞