歡迎啲想砌模型嘅巴絲入黎 (41) 一二一二捉住你隻手教你砌模型

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
之前買龜泵套餐送嘅應該係垃圾筆黎
掉左佢啦
買過支算啦咁

Google左下,應該係呢粒野
有新版? 有咩分別???
首先你知唔知粒野裝係咩位先 你識唔識搞
你識搞就自己去配 FB問下PM有無呢粒野配先
你拎呢支野上PM 又唔係係佢到買 幫你搞都收得貴過支野
寶黎嫁 我係man sir度學野
佢都係用100蚊筆教我
出到黎都可以好靚
成班連登仔屎波多架餐
巴打邊間做鋪做緊?
點倒流法??

拎筆手勢 唔好 都好似會倒流
(即筆嘴 水平180度 再向上移)

但其實有冇方法/噴筆配件
手勢有時 向上移左 D油都唔會倒流去 TRIGGER果邊
你點可以咁兜口兜面打器材撚嘴面
有無巴打知打磨棒砂紙同海棉有咩分別?
最近研究緊打磨,見到爸爸牌有分兩種
另外想問爸爸牌同3M海棉邊隻好
我係素組高達,想清水口用,Thanks
去鴨記啦,十零廿蚊set
買平野 精密度差 唔識控稀釋度 到要玩細噴都係玩鳩自己
同埋耐久度都係一個重點

係咪我砌上腦,一望見就覺得g3 配色來
屌,合體

到底我要買幾個盒core gundam 2 先夠
一個硬,一個軟
硬嘅就係你磨個陣可以確保磨一個平面,但唔可以用黎磨曲面,會磨平
軟嘅就相反,用少少力會微彎,磨曲面嘅時候就唔會磨成平面,砌女之類會常用d
爸爸打磨有兩種,一種係棒,硬底直出直入磨走野會快d,另一隻海棉,打磨曲面同拋光用。
後者同3m海棉差唔多質地,應該都係果類效果。爸爸棒應該好難買到
要平就建議買一套3m棉粗用先,最多外加爸爸4千號拋光,然後5金鋪是但買張砂紙200-400號,貼落硬野度當住打磨棒用,覺得好先再買棒。想一步到位直接買哂佢。
天王星 土星 海王 都最少3盒啦
模倉好似98

大家可以準備買第9隻core gundam
睇下買唔買到最終set 算 應該會砌到唔洗睇說明書
砌第2隻果時都可以唔洗
佢d裝其實差唔多都係咁砌
我砌左兩盒已經唔想睇說明書
因為d肩模小腿模基本上係一樣
電單車模型有冇得教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞