歡迎啲想砌模型嘅巴絲入黎 (41) 一二一二捉住你隻手教你砌模型

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
我都係用小米 但我噴油時用都係個位數
帶住豬咀聞唔到味 但除左豬咀就有 要抽多陣先散

有冇ching喺福利買咗呢支金屬藍/紅,想睇效果
如果紅有貨就屌咗了
GaiaNotes啲透明色幾靚呀
N年前玩過佢隻GP02, GP03
訓前講下一個噴到生過cancer既人感想

我唔怕噴油噴到再生,但怕屋企人同兩隻貓

講返比較,傳統抽油箱真係唔多掂。市面抽油箱我用過超過5個,貴野都用過但都唔及我現在個垃圾水簾。因為傳統模型用抽油箱把抽氣扇一定唔勁得去邊,抽到味又未必解到粒子,水簾噴完水會有油粒,應該証明個作用係粒子有沈入水 。

早十幾廿年前抽油箱無咁普及,我係模型會到幫人做過十幾個,用上鴨記大抽氣扇,兩個四個咁裝係膠箱上面,後抽上抽都試過,係抽到油味但因太勁風對噴時好有影響,加綿又抽風弱一半,又好嘈。

到我自己後期結論係直接裝個最平既抽油煙機,加個窗口抽氣扇,噴落塊貼左魚江綿既板到仲實際。

水簾真係幾好,我現在個個都應該係垃圾級(Dllm 因為漏水攪到我漏電) ,但垃圾極都做抽味降粒子輝發效果。

我相信未來換部再勁既水簾,有雙抽風,加埋空氣淨化機應該真係做到個健康噴油環境。

Btw 有位好建議加窗口式抽氣扇,通風真係差好遠,無既開風扇吹住D風向窗口,唔好比油散出房,等油抽出外面,內面抽唔走就等淨化機淨化。
個位數咁堅,你到應該好通風
SH Studio d件 好爛, 你揾第二間買啦
我係懷疑部野有問題不過我老豆食煙佢又會上到幾百 真係唔知
噴完油時除豬咀我自己都聞到 無理由佢仲個位數
同埋我已經無開門噴 廢事比屋企人聞 由個抽氣箱自己抽出去
我仲只係用緊垃圾浩盛 搵到個可以走鬼檔既水簾真係想換左佢
小米可以吸VOC?
個個數好似只係for PM2.5
我冇開門噴再抽出窗口,但老母夜晚開冷氣有味用浩盛,係咪換水簾好啲
我噴到三定四轉佢先浮
每層等咗5分鐘左右
呢類係咪叫戰棋
有d造型好靚想玩下,大概幾錢隻
可能開小小門比D空氣入黎做對流?
如果唔係個抽氣箱應該冇用
下次試吓先,唔該晒巴打
開啲門係好好多 但我老母話嘈
巴打可唔可以再講多少少心得,呢d 野好有用,我想放page 1
計唔到voc但你噴嗰陣有粒子佢唔多唔少都計到嘅
但唔好信晒佢部機就得始終部機唔係特別專業
但噴油喺房度用係足夠
加上買埋個甲荃芯 唔個有冇用都好但個人會心安啲 我開最大升高部機 放紙皮箱喺佢隔離當佢係抽氣嚟噴2-3秒就冇味 當然唔建議咁做 因為個芯好快打柴
同埋佢啲顯示純粹得個睇字 唔好信濾芯佢係計時間唔係計你真係消耗幾多嚟計%
有甲醛Fifter 換
我開冷氣都係有味
雖然用水抽,不過聽巴打講完我岩岩都買左部空氣清新機 嗜好黎既姐,唔洗搵命搏
換啦,最雞個個都好過佢。
你諗下d油粒子點散,咁重一定抽唔曬,換左係馬有大部份係水到。
但我間房個位既坐標一開門 D風會係窗口係咁吹哂入黎
咁樣唔會吹到我成間屋都係咩
佢個顯示我都覺得好雞 唔可信
等多幾日試埋Md 出包膠。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞