歡迎啲想砌模型嘅巴絲入黎 (41) 一二一二捉住你隻手教你砌模型

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
sor 我打漏 係換油箱 不過豬嘴係冇
想問一下如果有幾件零件噴完油見好似橙皮咁
應該點補,因為我D底灰係噴罐
如果磨走果part層油同底灰,我應該點局部噴返D底灰上去再補色?
我手油技術未到位 見到D控制台錶版就驚
各位巴打,想問下邊度有獨角獸1/144嘅光束斧頭整緊完美獨角獸但差斧頭
我都油到眼花
我屌左md
懶癌用完 我感想就係麻煩唔裝度門會好啲 抽風同個水就正正常常
btw咁係咪冇得救
度門無問題喎
覺得幾正唔用個陣放晒d油樽入去閂埋又冇味
你係咪買左細size?
利伸 我係最大size透明版
我買最大 度門成日自己關埋太麻煩
未Click入去心諗esp32應該夠位
click入去, 真係esp32
加水換水好易倒晒落地個盤太軟 諗緊方法搞搞佢
岩岩屌隻md 記係有吸水同排水功能 ,我打算加個膠檯布,用磁石吸實做門。
呢個睇落實用好多但雙風我冇位放
睇唔到佢係咪用ESP32行opencv
不過見佢用arduino寫應該似都係
唔用濕盤AV 油真係乾得好快
成日覺得乾左係碟既多過用左既
如果我冇睇錯嘅話, 佢塊ESP32同我FYP個垃圾IoT system係同一塊嚟
比arduino好係煩少啲web hosting問題, 因為buid-in咗啲唔知乜
略知一二架咋, 再講俾啲電子佬笑鳩我喱啲打雜
廢事了
呢隻ma. k扭蛋真係練手好模型,
有水貼跟,有台座,個模得少少分模線,密合度有d位要處理下,好多細節。
覺得佢好似直昇機,所以參考海豚直昇機配色改左色。

做果陣真係要好細心,隻手條電線太幼畀我整斷左,改左條真電線落去。裝果陣甩左漆唔想再搞請無視
圖就下面,傷眼勿看

師兄ESP32用直接用C寫?
見ESP32大部分project都係arduino IDE到寫 用到arduino d library
癡膠紙遮三次噴
arduino個language本身就即係C定唔知C++入面啲簡單function(唔知我有冇get錯, 講錯嘅話曲佬睇到屌細力啲)
即係理論上你喺arduino IDE入面寫嘅嘢都係C, 都係用C嘅compiler嚟轉machine code(定唔知乜嘢低階啲俾個cpu睇嘅code)
我都係用arduino IDE嚟program個ESP32, 都係用arduino嘅library
但其實聽隔離科啲人講arduino嘅library好似都係C定唔知C++嚟, 好似話只係限死咗讀取Location嘅code
哎唔知啊, 最憎寫code
啱啱睇完呢集 唔怪得話超級系
arduino係C++黎 用arduino library晒少好多時間睇user manuel搵register
得閒搞下都幾好玩既
我以前買嘅GK件
條邊咁幼 手油都冇乜筆痕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞